Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις τοπικές εκλογές της Λαικής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου

 


Οι πρώτοι υποψήφιοι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Ωραιοκάστρου με υποψήφιο δήμαρχο τον Άγγελο Θεμελή, καθώς των υποψηφίων από τον Δήμο μας που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο

Οι υποψήφιοι για τις τοπικές εκλογές (Περιφέρεια και Δήμο) από την περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου ς με την «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι:

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας (από το Δήμο Ωραιοκάστρου):

Μπαλτίκας Βασίλης, 43 ετών, πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος ΣΟΧ ΔΕΔΔΗΕ. Μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Πολυκάρπου Σίσσυ, 53 ετών, εκπαιδευτικός. Γενική Γραμματέας ΕΕ ΕΔΟΘ - Ν/Τ ΑΔΕΔΥ, μέλος ΔΣ Ε΄ ΕΛΜΕ. Φιλόλογος στο 3ο Γυμνάσιο Παλαιοκάστρου

Υποψήφιος δήμαρχος & Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι για το Δήμο Ωραιοκάστρου:

Άγγελος Θεμελής: επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Τακατίνη και έχουν έναν γιό. Μέλος του Κ.Κ.Ε. από το 1983.  Φοιτητής στο ΑΠΘ, έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα τα χρόνια 1971-1974. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση ως εργαζόμενος στο Υπουργείο Οικονομικών με την Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση – ΠΑΜΕ και εκλέχθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ταμειακών Υπαλλήλων και αργότερα στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. Διετέλεσε Τμηματάρχης Δικαστικού της Ε΄ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης και Υποδιευθυντής της Α΄ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωραιοκάστρου, με την “Λαϊκή Συσπείρωση” από το 2010.

 ΤΑΚΑΤΙΝΗ  ΙΩΑΝΝΑ Γεννήθηκε στη Ξυλούπολη Θεσσαλονίκης. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 2003. Είναι παντρεμένη με τον Αγγελο Θεμελή και έχουν έναν γιό. Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λαχανά και δραστηριοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξυλούπολης. Υπήρξε γραμματέας του Συλλόγου Γονέων 2009-2010 του νεοσύστατου Β΄ Λυκείου Ωραιοκάστρου και μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Ωραιοκάστρου (μέλος της ΟΓΕ). Είναι ιδρυτικό μέλος της “Λέσχης Φιλότεχνων Ωραιοκάστρου”, ασχολούμενη με την ζωγραφική. Συνδικαλίστηκε σαν εργαζόμενη στο Υπουργείο Οικονομικών με την “Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα” - ΠΑΜΕ και εκλέχτηκε σύνεδρος σε δύο Συνέδρια της Ομοσπονδίας Τελωνειακών. Ασκησε καθήκοντα Προϊσταμένης του ΟΔΔΥ Θεσσαλονίκης και Τμηματάρχη του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, θέση με την οποία συνταξιοδοτήθηκε.

 Ηράκλεια Πετρώφ Γεννηθείσα το 1953 στην Βουλγαρία από Έλληνες γονείς. Πτυχιούχος φυσικοθεραπεύτρια και πρώην δημοτική υπάλληλος στο Δήμο Σταυρούπολης. Μητέρα 2 παιδιών και συνταξιούχος απο το 2011.

 Βαρβέρης Αποστόλης Συνταξιούχος. Κατάγεται από τον  Δρυμό και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο. Είναι τοπικός σύμβουλος στη Δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου με την Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής  του ΕΚΠΑ και εργαζόταν  σε εκδοτικό οίκο.

Μαυροπούλου Ευγενία(Τζένη) Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Σπούδασε Χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε για έξι χρόνια στη βιομηχανία και κατόπιν ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέχρι το 2014 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Ασχολήθηκε με το φοιτητικό κίνημα και κατόπιν με το συνδικαλισμό. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Γενική γραμματέας της Ένωσης Ποντίων Καθηγητών Θεσσαλονίκης και Γραμματέας της Ομάδας Γυναικών Ωραιοκάστρου (μέλος της ΟΓΕ).

Χρίστος Ντόβας Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Είναι καθηγητής μουσικής, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Λούντ της Σουηδίας και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Οι συνθέσεις του, διακρίθηκαν σε διεθνές και πανελλαδικό επίπεδο και έχουν παρουσιαστεί από ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του έχουν μεταδοθεί από την Ελβετική, την Ελληνική και τη Σουηδική Ραδιοφωνία και έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Λούντ «Lund University Editions». Δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στο φοιτητικό κίνημα. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

 Τρύφων Ντόβας Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Φοίτησε στο ΑΤΕΙ Σερρών στο τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και είναι πτυχιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού. Σπούδασε κλασική κιθάρα και μπουζούκι. Εργάσθηκε στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “Αρσις” Ωραιοκάστρου. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και κατόπιν στο εργατικό κίνημα και είναι εκλεγμένος Γραμματέας στο ΔΣ του σωματείου ΣΩΜΕΠΡΟ.

 ΣΤΕΛΛΑΣ-ΑΝΝΑΣ (ΣΤΕΛΙΑΝΑΣ) ΒΑΡΒΕΡΗ Αρχιτέκτονων Μηχανικός.  

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ. Χημικός Μηχανικός. Προϊσταμένη τμήματος στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 ΠΟΥΓΑΤΣΑΛΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ( Σάκης ) Εργάτης Φορτοεκφορτωτής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μελισσοχώρι. Παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

 Ελένη Μπάμπα Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβάδι Ολύμπου. Σπούδασε β. ακτινολόγου (χειριστής ιατρικών μηχανημάτων) και εργάζεται ως συμβασιούχα στο 424 Γ.Σ.Ν. νοσοκομείο.  Είναι μέλος του ΚΚΕ και μέλος στο σύλλογο γυναικών της ΟΓΕ. Ζει στο Ωραιόκαστρο από το 1992 , είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  Ζει και εργάζεται στη Λητή.

Αραπίδης Αλέξανδρος Είναι γεννημένος το 1994. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ωραιοκάστρου και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.


ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κτηνίατρος, Υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων. Παντρεμένη με 4 παιδία.

Θεοδωρίδης Γιάννης Μελισσοκόμος απόφοιτος του τμήματος εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου αγροτικών προϊόντων του ΤΕΙ της Φλώρινας. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ωραιοκάστρου, μέλος του Δ.Σ. του 2ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικου συλλόγου Λαγκαδά.  Οργανώθηκε στην ΚΝΕ από τα φοιτητικά του χρόνια και είναι μέλος του ΚΚΕ από το 2003. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού.

Καρκατζούνη Λεμονιά του Ιωάννη Είναι 46 ετών και μητέρα δύο παιδιών..Ζει καί εργάζεται στο Ωραιόκαστρο.σε  κέντρο δημιουργικής απασχόλησης με Αναπηρία. 


Γιώργος Πουγατσέλας Έχω τελειώσει σχεδιαστής δομικών έργων. Και Βοηθός ιατρικών βιολογικων εργαστήριου

 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου και αποφοίτησε από το Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο Μυγδονίας. Εκπαιδευτικός- Θεατρολόγος στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση από το 2012. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.  

ΤΣΙΟΥΜΛΕΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ιδιωτικός υπάλληλος.Πτυχιούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 

 Άννα Μπάμπα Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβάδι Ελασσόνας, ζει στο Ωραιόκαστρο. Γιατρός, Γενικής Ιατρικής. Μέλος του ΚΚΕ.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Γεννήθηκε το 1965 στην Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Από το 1988 κατοικεί στον Δρυμό. Ασχολείται με το εμπόριο. Διετέλεσε εκλεγμένος στο ΔΣ του Ε.Σ.Θ.

 ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΕΡΗΝΙΑ (ΕΙΡΗΝΗ) Ζει μόνιμα στην Λητή από το 2017. Γεννημένη στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη) της Ρωσίας. Απόφοιτη γραφιστικής. Είναι μητέρα 2 παιδιών.

 ΛΑΘΗΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Μεγάλωσε στη Λητή Θεσσαλονίκης. Μετά το λύκειο δραστηριοποιήθηκε ως μέλος της ΚΝΕ στο φοιτητικό κίνημα. Το 2016 αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας , ενώ από το 2017 είναι μεταπτυχιακός φοιτητής της Προϊστορικής αρχαιολογίας. 

ΠΑΠΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ (ΜΕΛΙΝΑ) Ζει μόνιμα στην Λητή, άνεργη Κοινωνική λειτουργός με ειδίκευση σε παιδικούς σταθμούς.Παντρεμένη με 2 παιδιά.

ΝΟΥΛΗ ΕΛΣΑ Γεννήθηκε στη Γαλλία το 1988. Μεγάλωσε, εργάζεται και κατοικεί στη Λητή. Είναι γεωπόνος απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα εργάζεται ως γεωπόνος σε κατάστημα γεωργικών εφοδίων-φυτώριο. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λητής. Δραστηριοποιείται στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού κοριτσιού.

Δεληγιάννη Βαγγελιώ Γεννήθηκε στο ΝΤΟΥΝΑΪΒΑΡΟΣ της Ουγγαρίας, από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες επαναπατρίστηκε το 1960. Εργάστηκε στον Ιματισμό απ΄ όπου συνταξιοδοτήθηκε, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του κλάδου. Από το 1997 ζει στο Ωραιόκαστρο και είναι μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ Ωραιοκάστρου.     

Κουτσούνης Χαράλαμπος Κουτσούνης Χαράλαμπος γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1956. Από το 2000 είναι κάτοικος Ωραιοκάστρου, παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. "Η Ενότητα". Από το 1971 άρχισε να εργάζεται σε τεχνικές εταιρίες και από το 1982 συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα σαν μέλος Δ.Σ. επιχειρησιακού σωματείου και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Έργων Βορείου Ελλάδος.  Διετέλεσε μέλος των Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Παλαιοκάστρου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γ.Ε.Λ. Ωραιοκάστρου.

Παπασιμόπουλος Δημήτρης  απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Δράμας. Είναι αγρότης και μόνιμος κάτοικος Λητής, παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι αντιπρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ απ' τα φοιτητικά του χρόνια και είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 2004.

Κορνηλία Μωυσή Η Κορνηλία Μωυσή Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Το 1990 εισήχθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Την ίδια χρονιά διορίστηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και έκτοτε εργάζεται ως μόνιμη δημόσιος υπάλληλος στις διοικητικές υπηρεσίες υγείας του Δημοσίου. Από το 2016 υπηρετεί ως Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Ελεγκτικό Σώμα) του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, το 2013 εισήχθηκε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, απ’ όπου αποφοίτησε πρώτη το 2018. Το τελευταίο έτος παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών με ειδίκευση στην Πολιτική Ανάλυση. Ζει στο Ωραιόκαστρο από το 2003, είναι παντρεμένη με τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Κώστα Κορκοτίδη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Ελένη Συμεωνίδου Η Ελένη Συμεωνίδου είναι υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Από μικρό παιδί μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Ωραιόκαστρο. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε στα κοινά όλων των βαθμίδων της σχολικής ζωής και γενικότερα έδωσε το παρόν στα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα της χώρας στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού. Σπούδασε Θέατρο στα Εργαστήρια Θεατρικής Τέχνης studioΠαράθλαση και Θέσπις. Συμμετείχε για 10 χρόνια στον θίασο και στα περισσότερα θεατρικά έργα του studio Παράθλαση.  Σπούδασε, επίσης, στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, απ’ όπου υπηρέτησε το φοιτητικό κίνημα και τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος από την θέση της  Προέδρου του Δ.Σ. του  συλλόγου με την παράταξη της Πανσπουδαστικής (ΠΚΣ). Μέσα σε δύσκολες και για το Πανεπιστήμιο και για το φοιτητικό κίνημα στιγμές πάνω στο ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Ανελλιπώς, επίσης, εκπροσώπησε για 5χρόνια το έτος της στο Δ.Σ. των καθηγητών του Τμήματος Κινηματογράφου. Στο Θέατρο διακρίθηκε το 2003 μαζί με την ομάδα συλλογικής συγγραφής του studioΠαράθλαση με ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ για το έργο τους «Πώς σώθηκαν τα όνειρα». Στον Κινηματογράφο διακρίθηκε το 2011 με το βραβείο BestScriptστο 5οCrashfest – internationalshortfilmfestivalγια το σενάριο της με τίτλο «Ο ¨Ήρωας». Συνεργάστηκε πολλές φορές με σκηνοθέτες για τη σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις, αλλά και τη μουσική διδασκαλία στους ηθοποιούς των παραστάσεων. Δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στο φοιτητικό κίνημα. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 25 ετών, φοιτητής λογιστικής του Α.Τ.Ε.Ι. Σίνδου. Αγρότης και εργαζόμενος στον Ιδιωτικό Τομέα. Συμμετέχει στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Μακεδονικό Λητής.

ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Στιχουργός -Συγγραφέας και Τραγουδίστρια. Συνταξιούχος του Δημοσίου. Με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Προσφέρει βοήθεια σε Α.Μ.Ε.Α. , ειδικότερα σε νέα παιδιά. Ασχολείται και με το ζητήματα των ζώων και του Περιβάλλοντος.

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!