Σε κυκλοφορία το διανοιγμένο τμήμα της Αγίου Δημητρίου – Κ. Ζέρβας: «Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών»

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Σε κυκλοφορία το διανοιγμένο τμήμα της Αγίου Δημητρίου – Κ. Ζέρβας: «Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών»

Στη χρήση των οδηγών, προσφέροντάς τους κυκλοφοριακές ανάσες, παραδόθηκε το τμήμα της Αγίου Δημητρίου από την Κατσιμίδη μέχρι και την οδό Μήλου, μεταξύ Τριανδρίας και Τούμπας, όπου η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τη διάνοιξη, που αποτελούσε αίτημα κατοίκων και επισκεπτών επί δεκαετίες.

«Η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, ένα έργο που ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στη δική μας θητεία, εξελίσσεται σε χρόνους ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Προχωρήσαμε στις αναγκαίες απαλλοτριώσεις και κατεδαφίσεις, σχεδιάσαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, ώστε επιτέλους η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου να γίνει πραγματικότητα», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι από τη μία πλευρά διευκολύνεται η κίνηση στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και από την άλλη όλη η περιοχή αναβαθμίζεται με σειρά παρεμβάσεων.

Κομβική κυκλοφοριακή παρέμβαση

Η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου αποτελεί μια κομβική κυκλοφοριακή παρέμβαση, που προσφέρει κυκλοφοριακές ανάσες σε όλη την πόλη αλλά και μια γρήγορη έξοδο προς τον περιφερειακό.


Στο πλαίσιο του έργου μεταξύ άλλων διαμορφώνονται άνετο πεζοδρόμιο με οδηγό για άτομα με προβλήματα όρασης, κατασκευάζονται ράμπες για άτομα με αναπηρίες, τοποθετείται φωτισμός led, δημιουργείται ποδηλατόδρομος και γίνονται φυτεύσεις δέντρων. Όπως πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, η συνολική αυτή ανάπλαση επεκτείνεται και στο σχολείο που λειτουργεί στην περιοχή, για το οποίο προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα θεατράκι.

«Είναι πολύ σημαντικό να ασχολούμαστε κάθε μέρα με τα προβλήματα της πόλης, τα οποία ένα προς ένα λύνονται. Παρ’ όλα αυτά χρειάζονται χρήματα για απαλλοτριώσεις, χρειάζονται οι πόροι και τα στελέχη, ώστε η πόλη μας να εξελίσσεται», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί «ένα έργο το οποίο εξαγγείλαμε και οραματιστήκαμε ήδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία, στους Θεσσαλονικείς και στους επισκέπτες της πόλης».

«Ένας δισεπίλυτος γρίφος, ένα έργο το οποίο κάθε αυτοδιοικητική παράταξη είχε στο πρόγραμμά της, λύθηκε επί της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει αντικατάσταση στους φωτεινούς σηματοδότες, «που θα αλλαχτούν περιμετρικά σε όλο τον άξονα που επηρεάζει το έργο, ώστε να διευκολύνουν την κυκλοφορία την επόμενη μέρα» 


Ο κ. Κυριζίδης επεσήμανε ακόμη ότι ήδη έχουν κατατεθεί τα χρήματα, για να προχωρήσει η απαλλοτρίωση και να γίνει η διάνοιξη και του επόμενου κομματιού.

«Η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου από την Κατσιμίδη μέχρι τη Μήλου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που έγινε με απαλλοτριώσεις της τάξης των 1,2 εκατ. ευρώ και με μια δωρεάν μελέτη. Από εκεί και πέρα πρόκειται για ένα τεχνικό έργο που άγγιξε το μισό εκατομμύριο ευρώ», ανέφερε ο κ. Κυριζίδης, σημειώνοντας για το δεύτερο στάδιο της διάνοιξης έχουν ήδη κατατεθεί 600.000 ευρώ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!