Φίλιππος Γκανούλης: «Αυτές είναι οι κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την Κεντρική Μακεδονία από την Οικολογία-Πράσινη Λύση»

 


«Πιστεύω ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν και το έργο μας, τους προγραμματικούς μας άξονες και τις προτάσεις μας, οι οποίες δεν κινούνται σε ένα θεωρητικό επίπεδο είναι κοστολογημένες και  εφαρμόσιμες. Θα πιέσουμε από την επόμενη μέρα την Διοίκηση, ώστε να κάνει αυτό που θέλουμε, ώστε να γίνει η Κεντρική Μακεδονία  μία καλύτερη και πιο βιώσιμη για όλους τους πολίτες»τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΔΙΟΝ ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Πράσινη Λύση» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Φίλιππος Γκανούλης.

Αναλύοντας τις κοστολογημένες προτάσεις ανέφερε αρχικά για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε κτήρια της Περιφέρειας. «Κάναμε μία καταγραφή όλων των κτιρίων μας, τα καταγράψαμε, είδαμε τις επιφάνειες τους, από αυτές τις επιφάνειες διαλέξαμε αυτές που έχουν στατιστικά  τον κατάλληλο προσανατολισμό, είδαμε το ποσοστό αυτών, που θα μπορούσαν  να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά» σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
«Υπολογίσαμε ότι σε περίπτωση που εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά, που μπορούμε να βρούμε χρηματοδοτήσεις, με δημόσιο όφελος στις δαπάνες, θα κερδίσει η Περιφέρεια περίπου 71 εκατομμύρια το χρόνο. Είναι ένα τεράστιο ποσό, το οποίο μπορεί να διαθέσει η Περιφέρεια σε πολλές δράσεις, αλλά ακόμα και στους συμπολίτες μας, οι οποίοι δυσκολεύονται να  πληρώσουν τους λογαριασμούς, οπότε κι αυτοί να γίνουν αρωγοί  αυτής της μετάβασης» επεσήμανε.
Για τον πρωτογενή τομέα ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Πράσινη Λύση» ανέλυσε την πρόταση για την υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων. «Αυτή την στιγμή στον πρωτογενή τομέα  το 70% των αρδευτικών δικτύων είναι ανοιχτού τύπου  από τη δεκαετία του 1960. Η Περιφέρεια  μπορεί να διαθέτει κάθε χρόνο 10 εκατ. ευρώ στην υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων,  να γίνουν σωλήνες υπό πίεση,  ώστε να ποτίζονται τα χωράφιαμε έναν τρόπο, ο οποίος να μην καταναλώνει δυσπρόσιτο νερό. Κάθε χρόνο περίπου 10.000 στρέμματα θα υπογειοποιούνται και με την πάροδο των ετών  θα αντικαταστήσουμε πολλά δίκτυα τα οποία αυξάνουν το κόστος παραγωγής».
Τέλος η πρόταση της Οικολογίας-Πράσινη Λύση για την κοινωνική κατοικία όπως την παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Φίλιππος Γκανούλης έχει ως εξής: «Συνεργαζόμαστε και παίρνουμε τεχνογνωσία από την Ευρώπη από Πράσινους Ευρωπαίους, οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Η Περιφέρεια πρέπει να πάρει τολμηρά μέτρα και να χτίσει η ίδια  βιοκλιματικές κατοικίες με μία δαπάνη – υπολογίσαμε για 70 διαμερίσματα τον χρόνο  - να ξοδεύει γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό δεν είναι τεράστιο  για τον προϋπολογισμό της ΠΚΜ. Στόχος είναι να έχουμε φτηνή πράσινη βιοκλιματική κατοικία για να κάνουν οι νέοι τα πρώτα βήματα τους  και να μη φεύγουν στο εξωτερικό».


Link για την συνέντευξη
https://www.youtube.com/watch?v=1_39qUM6cjY


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!