Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για παράνομες κόντρες και συλλήψεις σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης

 


Αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων μετά από επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θέτοντας πρωταρχικό στόχο την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, υλοποιεί επιχειρησιακό σχέδιο με ποιοτικούς και ουσιαστικούς τροχονομικούς ελέγχους, για τη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οχημάτων), τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειές τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υιοθετήθηκαν διάφορες μορφές τροχονομικής αστυνόμευσης, μεταξύ των οποίων και οι αστυνομικοί έλεγχοι με τη μορφή εξορμήσεων, τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων ελέγχου με περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα και στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

          Στο πλαίσιο λοιπόν εντατικοποιημένων αστυνομικών δράσεων, την Παρασκευή 01-09-2023, στη δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης και τον εντοπισμό οδηγών που πραγματοποιούν αυτοσχέδιους αγώνες και επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να επιδείξουν την ικανότητα οδήγησής τους και να προκαλέσουν τον εντυπωσιασμό.

Απετράπη η διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων, ενώ από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψαν τα ακόλουθα στοιχεία:

ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ


          Επισημαίνουμε ότι, ο σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής, μας επιβάλλει τη συνέχιση των εντατικών και αδιάλειπτων τροχονομικών ελέγχων. Υπενθυμίζουμε όμως ότι ΜΟΝΟ τα αστυνομικά μέτρα ΔΕΝ επαρκούν. Απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών τραγικών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!