Κ. Ζέρβας: Συντονιστικός φορέας σε μητροπολιτικό επίπεδο για ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας

 


Κ. Ζέρβας: Συντονιστικός φορέας σε μητροπολιτικό επίπεδο για ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας

Τη λειτουργία συντονιστικού φορέα σε μητροπολιτικό επίπεδο για ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας και την υλοποίηση του master plan του πολεοδομικού συγκροτήματος έθεσε ως αιτήματα πρώτης γραμμής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (08/09) στην κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων στη Θεσσαλία.

«Η οργανωτική και θεσμική δομή του κράτους δεν ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες κλιματικής κρίσης. Χρειάζεται μια τεράστια κινητοποίηση πόρων και ανθρώπων, ένα restart, το οποίο θα βασίζεται σε καθαρούς κανόνες και καθαρές αρμοδιότητες, που θα συνοδεύονται από πόρους», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το νερό δεν αναγνωρίζει διοικητικά όρια και το γεγονός πως δεν υπάρχει μητροπολιτική διαχείριση καθιστά το ζήτημα του συντονισμού ύψιστης σημασίας».


Με την επισήμανση ότι «οι αλλεπάλληλες καταστροφές δοκιμάζουν την αντοχή της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού και μας καλούν να πάρουμε δραστικές αποφάσεις», ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη θα βοηθήσει τη Θεσσαλία με όλες τις δυνάμεις της. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήδη οι πολίτες συρρέουν στο φουαγιέ του δημαρχείου, όπου από το μεσημέρι συλλέγονται εμφιαλωμένα νερά και ήδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες. «Η συγκυρία για τη χώρα μας είναι δραματική. Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκονται στη Θεσσαλία. Ό,τι χρειαστεί, όπου χρειαστεί και για όσο χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους», είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!