Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και ΦΟΔΣΑ ανακυκλώνουν τα δένδρα των Χριστουγέννων. Ιγν. Καϊτεζίδης: «Κανένα δένδρο δεν “πετιέται”. Όλα ανακυκλώνονται με 1 τηλεφώνημα στο 15195.

 


Ας κάνουμε και φέτος μετά τις γιορτές το καθήκον μας προς το περιβάλλον! Με την είσοδο του νέου χρόνου προστατεύουμε τη φύση και στέλνουμε το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον, ανακυκλώνοντας φυσικά δέντρα που χρησιμοποιήσαμε κατά την εορταστική περίοδο ώστε να γίνουν ακόμη πιο ωφέλιμα και πιο χρήσιμα!

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη όπως και τα προηγούμενα χρόνια συμμετέχει ενεργά και φέτος στην πρωτοβουλία του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ώστε «το 2024 κανένα χριστουγεννιάτικο δένδρο να μην καταλήξει στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης αλλά όλα να ανακυκλωθούν».

Η φετινή δράση θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου, οπότε και παραδοσιακά ξεκινά το ξεστόλισμα των δέντρων. Αρκεί μια επικοινωνία στη γνωστή τηλεφωνική γραμμή 15195 του δήμου μας ή στο e-15195. Με 1 απλό τηλεφώνημα ο κάθε δημότης μπορεί να αναφέρει τη διεύθυνσή του και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο δήμος, Τα συνεργεία του δήμου μας είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών μας και σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας να τα μεταφέρουν  σε ειδικό χώρο στο Περιβαλλοντικό Πάρκο των Ταγαράδων, όπου θα τεμαχιστούν προκειμένου να μετατραπούν σε βιολογικό καύσιμο, αλλά και σε φυτόχωμα–λίπασμα, ανεκτίμητης αξίας.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής του ΦΟΔΣΑ-ΚΜ Μιχάλης Γεράνης «τα τελευταία χρόνια ο Φορέας μας ανακύκλωσε χιλιάδες φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα. Το ίδιο ευελπιστούμε να κάνουμε και φέτος, υλοποιώντας το σύνθημα ‘’κανένα δένδρο να μην καταλήξει στον ΧΥΤΑ’’».

Σε αυτό το πνεύμα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες να συμβάλουν στην ανακύκλωση των δένδρων.

«Φίλε δημότη, Φίλη Δημότισσα,

Εσύ που ενδιαφέρεσαι για την αειφορία, για την προστασία του περιβάλλοντος και για έναν καθαρό και οικολογικό δήμο, μπορείς τώρα να βοηθήσεις στην κοινή μας προσπάθεια, αρκεί να επικοινωνήσεις με τη γνωστή τηλεφωνική γραμμή 15195 του δήμου μας ή το e-15195. Με 1 απλό τηλεφώνημα αναφέρεις τη διεύθυνση σου και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο δήμος, καθώς ένα δημοτικό όχημα θα παραλάβει το δέντρο από το σπίτι σου και θα το οδηγήσει στην ανακύκλωση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δηλώνει ότι «ως δήμος στηρίζουμε ενεργά αυτή την οικολογική πρωτοβουλία, όπως και όλες τις πράσινες δράσεις του ΦΟΔΣΑ. Δηλώνουμε παρόντες στην προάσπιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, δίνουμε το παράδειγμα για την αειφορία και για λιγότερα απορρίμματα. Κάνουμε πράξη το σύνθημα ότι “το 2024 κανένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο να μην καταλήξει στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης”. Η ανακύκλωση δεν είναι μόδα, αλλά ανάγκη για την προστασία του πλανήτη».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!