Δ. Σαρηγιάννης: Μέχρι τέλους του 2025 θα λειτουργεί στο ΕΙΕ Κέντρο Αριστείας για τη θεραγνωστική του καρκίνου, μοναδικό στη Ν.Α. Ευρώπη.

 


Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Μέχρι το τέλος του 2025 θα λειτουργεί στο ΕΙΕ

Κέντρο Αριστείας για τη θεραγνωστική του καρκίνου,

μοναδικό στη Ν.Α. Ευρώπη, με κόστος που ξεπερνά τα 30εκ. ευρώ

 

«Το πραγματικό στοίχημα είναι  το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών να είναι ένας καταλύτης για την επέκταση και την ενδυνάμωση των διασυνδέσεων σε όλο το ακαδημαϊκό και ερευνητικό οικοσύστημα της χώρας» είχε δηλώσει ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναλαμβάνοντας 9 μήνες πριν, τα ηνία ενός από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Σχεδόν ένα χρόνο  μετά μιλώντας στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα στη Βεργίνα Τηλεόραση ο κ Σαρηγιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το Κέντρο Αριστείας για τη Θεραγνωστική του καρκίνου και άλλων ασθενειών, το οποίο θα είναι μοναδικό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη λόγω του τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού του, θα ολοκληρωθεί το 2025, αλλά θα είναι σε φάση λειτουργίας πριν εκπνεύσει το 2024.

Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2025

Όπως εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης η Θεραγνωστική συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με την κλινική πράξη και τη θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος. Διαθέτει τα εργαλεία που επιτυγχάνουν τον ακριβή εντοπισμό και δημιουργεί τα θεραπευτικά σχήματα που στοχεύουν με υψηλή ακρίβεια το σημείο στο οποίο εντοπίζεται ο καρκίνος και άλλες ασθένειες.   «Προσπαθούμε να συνδυάσουμε διάφορες τεχνολογίες, ειδικά λόγω της τεχνολογίας της θεραγνωστικής,  που επιτρέπουν ταυτόχρονα και με στοχευμένο τρόπο να διαγνώσουμε ακριβώς το σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και με το ίδιο θεραπευτικό εργαλείο να μπορούμε να το  θεραπεύσουμε.

«Φτιάχνουμε κέντρο αριστείας για τη θεραγνωστική του καρκίνου αλλά και για άλλες ασθένειες, μοναδικό στη χώρα και στη ΝΑ Ευρώπη, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες τεχνολογίες διαθέσιμες. Το κόστος της πρωτοβουλίας υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και έχει ήδη εξασφαλιστεί με την στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Και συνδυάζεται με το ολοκληρωμένο κέντρο για τον καρκίνο που σε επιστημονικό επίπεδο, ήδη λειτουργεί στο ΕΙΕ.

Το ολοκληρωμένο Κέντρο για τον Καρκίνο  στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών θα ενισχύσει τη συνεργασία των ερευνητών, με τους κλινικούς ιατρούς των νοσοκομείων και τους ασθενείς γεγονός που ενισχύει και η νευραλγική θέση του Ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας σε πολύ μικρή απόσταση από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Το Κέντρο Αριστείας του ΕΙΕ εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2025.

Το ολοκληρωμένο Κέντρο για τον Καρκίνο και το Κέντρο Αριστείας Θεραγνωστικής  αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και το υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό προσωπικό της χώρας θα εξελίξουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε κέντρο αναφοράς για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.          

 

https://www.youtube.com/watch?v=rWcQTgx9JX8&t=607s

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!