Εκατοντάδες πιστοί στον αγιασμό των υδάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο Παύλου Μελά

 


Εκατοντάδες πιστοί στον αγιασμό των υδάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο Παύλου Μελά

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά, στην Άνω Ηλιούπολη.

Κλήρος και λαός έφτασαν στο κολυμβητήριο με πομπή, ξεκινώντας από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία. Την πομπή συνόδευσε με τις μουσικές της η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Παύλου Μελά. Όταν εψάλη το «Εν Ιορδάνη…» ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, άφησε ένα λευκό περιστέρι. Περισσότερα από είκοσι άτομα, ανάμεσά τους και μικροί μαθητές, βούτηξαν στην πισίνα του κολυμβητηρίου με τον 18χρονο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, να πιάνει πρώτος τον Σταυρό. 


Την τελετή παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί που γέμισαν από άκρη σε άκρη το δημοτικό κολυμβητήριο. Ο δήμαρχος Παύλου Μελά ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία και φώτιση. «Τηρώντας ευλαβικά την παράδοση της ρίψης και της κατάδυσης του Σταυρού στα ύδατα, οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουμε σήμερα τα Φώτα. Η σημερινή είναι ημέρα φώτισης, ημέρα ελπίδας και χαράς. Το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης διαλύει τα σκοτάδια. Μας φωτίζει. Μας οδηγεί. Είμαι σίγουρος και αισιόδοξος ότι το μέλλον του τόπου μας, του Παύλου Μελά, αλλά και της πατρίδας μας, θα είναι πιο φωτεινό» τόνισε ο κ. Ασλανίδης.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης  Μιχάλης Χουρδάκης, η συντονίστρια του γραφείου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη Αναστασία Γεωργιάδου. Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μήττας.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!