Πρόσκληση σε σύσκεψη των Ενώσεων Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα την ειδική αγωγή απο την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: “ Ειδική αγωγή: διεκδικήσεις για τα δικαιώματα των παιδιών μας”

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς προσκαλεί τις ενώσεις Γονέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 27/01/2024 και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο “Ναύαρχος Βότσης” (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9), καθώς και ΔΣ Συλλόγων Γονέων, αλλά και μεμονωμένους γονείς, για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας πάνω στο ζήτημα της ειδικής αγωγής.

Το ζήτημα της ειδικής αγωγής, δηλαδή τα τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη, η ενσωμάτωση και η κοινωνικοποίηση παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς και η φοίτηση παιδιών σε σχολεία και δομές ειδικής αγωγής και κατάρτισης, δεν είναι ξέχωρο από την κατάσταση που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα σχολεία. Έλλειψη υποδομών, έλλειψη ασφαλών κτιρίων και αιθουσών, υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, προβλήματα στις μεταφορές.

Έτσι, έχουμε κάθε χρονιά παιδιά που αργεί να έρθει ο εκπαιδευτικός παράλληλος στήριξης, έχουμε ακόμα ελλείψεις σε προσωπικό στα τμήματα ένταξης, ιδρυμένα ειδικά σχολεία που κάθε χρόνο αναστέλλεται η λειτουργία τους. Έχουμε ακόμα και σχολεία που λειτουργούν σε ακατάλληλα κτίρια εδώ και χρόνια, αλλά και σχολεία που τα παιδιά θα διαμοιραστούν σε σχολεία που είναι ήδη γεμάτα. Με λίγα λόγια, η ειδική αγωγή αντιμετωπίζεται σαν κόστος και όχι σαν ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί.

Περιμένουμε την θετική απάντηση στην πρόσκλησή μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στην πρόεδρο της Ένωσης κ. Μαυροπούλου Ελένη (6936296728).

Το μέλλον και τα δικαιώματα των παιδιών μας τα διεκδικούμε.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!