Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Handball: Θέαμα και MVP για την εθνική μας παρά την ήττα


 Γράφει η Ειρήνη Μοσχούλα

Θέαμα και MVP για την εθνική μας παρά την ήττα

Σχεδόν κατάμεστο από φίλους του αθλήματος ήταν εχθές το Olympiahalle κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Πορτογαλία. Το ταμπλό έδειξε 11.607 θεατές σε ένα γήπεδο χωρητικότητας περίπου 12.000. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γεμάτο παιχνίδι με παλμό, όπου το τελικό σκορ ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Πορτογαλίας με 31-24.

 


Εναλλαγές ρυθμού – Δυνατοί αντίπαλοι

Οι δύο ομάδες χάρισαν πλούσιο θέαμα με ποικίλες εναλλαγές μομέντουμ και ρυθμού. Για την ελληνική αποστολή, η πρώτη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα εξελίχθηκε δυναμικά και διατηρήθηκε το ανταγωνιστικό πνεύμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο ξεκίνημα και το πρώτο ημίχρονο συνολικά η εθνική μας ομάδα έμεινε σταθερά κοντά στο σκορ διατηρώντας τον ρυθμό και βρίσκοντας απαντήσεις στις δυναμικές επιθέσεις των Πορτογάλων.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι Έλληνες παίκτες αιφνιδίασαν την πορτογαλική αποστολή με ένα δυνατό ξεκίνημα και επικράτησαν σε ρυθμό και σε σκορ με ένα επιμέρους 5-1. Το στρατηγικό time out των Πορτογάλων ανέκοψε την πορεία των αντιπάλων τους και τους έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα το οποίο διατήρησαν μέχρι τέλους, καθώς μπόρεσαν να διαβάσουν τις επιλογές των Ελλήνων και απέδειξαν την εμπειρία τους σε μεγάλες διοργανώσεις με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

 


Τα αδύναμα σημεία στο παιχνίδι της εθνικής

Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χάθηκαν ευκαιρίες να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα παίκτη απέναντι στην καλά στημένη άμυνα των αντιπάλων. Ίσως η έλλειψη πείρας σε μεγάλες διοργανώσεις να προσέθεσε πίεση στους Έλληνες παίκτες οι οποίοι για περίπου 10 λεπτά στο δεύτερο μισό του 2ου ημιχρόνου δυσκολεύτηκαν να βρουν διέξοδο και λύσεις ώστε να ανακόψουν τον ρυθμό των Πορτογάλων, που πέτυχαν ένα σερί 7-0 στο σκορ μέχρι το 28-20.

 

Οι στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες

Σημαντικό σημείο του παιχνιδιού και αναμφισβήτητα ιστορικό για την πορεία της εθνικής, το γκολ του Νικόλα Λιάπη -το πρώτο της εθνικής για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα- που άνοιξε το σκορ του παιχνιδιού. Επιπλέον, ενδεικτικό του επιπέδου του παιχνιδιού που χάρισαν οι Έλληνες παίκτες είναι το γεγονός ανάδειξης του Χρήστου Κεδέρη ως MVP του αγώνα. Τα στατιστικά του παίκτη υπήρξαν άψογα με 5/5 ευστοχίας στα σουτ του, ενώ χάρισε θέαμα και ξεσήκωσε τις κερκίδες με όμορφα γκολ από τη θέση του αριστερού εξτρεμ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 31-24

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 5-4, 10-7, 11-9, 15-11, 18-14 (ημχ), 18-16, 19-18, 23-20, 25-20, 29-21, 31-24

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Περέιρα): Πορτέλα 2, Ντουάρτε 3, Μαρτίνς 3, Ρ. Σίλβα, Ρέμα, Φερνάντες 3, Καβαλκάντι 4, Αρέια, Κόστα 6, Φ. Σίλβα 4, Σαλβαδόρ 1, Καπντεβίλ, Ολιβέιρα, Ναζάρε 2, Κόστα, Φράντε 3.

ΕΛΛΑΔΑ (Ζαραβίνας): Παναγιώτου, Μπόσκος, Λιάπης 3, Μάλλιος 5, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Τόσκας 4, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης, Τζηράς, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 1, Παπαντωνόπουλος, Σάββας 5, Κεδέρης 5.

 

Διαιτητές: Μποναβεντούρα- Μποναβεντούρα (Γαλλία), Παρατηρητές: Νάγκελ (Ελβετία)- Μπόγιτς (Κροατία).

Δίλεπτα: 2-2, Πέναλτι: 3/3-1/3

 

Το επόμενο παιχνίδι της εθνικής ομάδας ανδρών είναι το Σάββατο 13/01 στις 20:30 (ώρα Ελλάδας), απέναντι στην ομάδα της Δανίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!