Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ο "Ιταλός", το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε ηλικία 73 χρονών

  


"Έφυγε" απο την ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίσης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε ηλικία 73 χρόνων. Στο ΠΑΣΟΚ ήταν γνωστός ως ο Ϊταλός" της γνωστής ομάδας των "Ιταλών" και ήταν απο αυτούς που συνέβαλλε στη συγγραφή της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρη 1974 

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία.

Μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1977.

Το 1994, η Βουλή υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Λόγω διαφωνιών αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ίδρυσε τη «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση». Μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000, συγκεντρώνοντας 0,47% και 32.068 ψήφους και στις ευρωεκλογές του 2004, λαμβάνοντας ποσοστό 0,73%, με 44.541 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εισήγησή του στο 2ο Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο, το 1988, είχε προτείνει τη δημιουργία μίας πόλης στα θρακικά παράλια με την ονομασία Ρωμανία και η περιφέρεια να ονομάζεται Θράκη – Ρωμανία.


με πληροφορίες απο newsit


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!