Μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 41 η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

 


Μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 41 η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα 


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία έχει την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 41 η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), η οποία διοργανώθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας στις 27 Απριλίου -2 Μαΐου 2024. 

Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας σημαντικός θεσμός διεθνούς αναγνώρισης στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Ευρωπαϊκές χώρες με σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία συμμετείχαν επίσης στην 41 η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα. 

Για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να διακριθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό, κατακτώντας 1 Χρυσό 1 Αργυρό, 2 Χάλκινα Μετάλλια και μια Εύφημη μνεία: 

Λιγνός Ορέστης - Εκπαιδευτήρια Ελληνική Παιδεία -Χρυσό Μετάλλιο

Πετράκης Διονύσιος - Γενικό Λύκειο Κανήθου - Αργυρό Μετάλλιο

Ηλιάδης Σωκράτης - Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων - Χάλκινο Μετάλλιο

Γαλαμάτης Ιωάννης - Πειραματικό Σχολείο Παν/μίου Θεσ/νίκης - Χάλκινο Μετάλλιο

Καβαλλάρης Ανδρέας - Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή - Εύφημη Μνεία

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο μαθηματικός Αλέξανδρος Συγκελάκης και υπαρχηγός ο μαθηματικός Μηνάς Μαργαρίτης.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε όλη αυτή την προσπάθεια.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!