Συλλήψεις για κατοχή λαθραίων τσιγάρων. Κατασχέθηκαν στο σπίτι 80χρονης 1386 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 114 πακέτα καπνού

 


Σύλληψη ατόμων για εμπόριο λαθραίων καπνικών προϊόντων. Κατασχέθηκαν 6.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εμπορίας λαθραίων καπνικών προϊόντων, συνέλαβαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί Ομάδας Ζ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες της 30-04-2024, εντόπισαν σταθμευμένα δύο οχήματα, ένα φορτηγό κι ένα επιβατικό, με οδηγούς δύο 46χρονους ημεδαπούς και σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Τη συνέχεια της έρευνας ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό των οχημάτων υπήρχαν συνολικά 4.500 πακέτα τσιγάρα και 300 συσκευασίες καπνού, τα οποία δε διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και κατασχέθηκαν. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν πέντε (5) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους και το χρηματικό ποσό των 2.510 ευρώ, ως σχετιζόμενο με παράνομες δραστηριότητες.

Στη δεύτερη περίπτωση, απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, μετά την αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία 80χρονης στην περιοχή Χαριλάου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.386 πακέτα τσιγάρα και 114 συσκευασίες καπνού, τα οποία, στο σύνολό τους, δε διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!