Ευρωπαϊκή διάκριση για το 10o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

 


Ευρωπαϊκή διάκριση για το 10o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

 

Μία σημαντική διάκριση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα την επιβράβευση της άριστης υλοποίησης ενός προγράμματος και της προσπάθειας που καταβλήθηκε, αλλά και την επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου των σχολείων της Καλαμαριάς, ήρθε για το 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Συγκεκριμένα, το σχολείο βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας eTwinning Σχολείου 2024- 2025 για το έργο με τίτλο “This is me. What about you?” («Αποκάλυψέ μου το πρόσωπό σου. Θέλω να μάθω για σένα.»), το οποίο πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων E1 και Ε3. Η υλοποίηση του έργου διήρκησε από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024, με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Αγγλικής γλώσσας Κωνσταντίνα Γκαλτανίδου και Κλειώ Πλιόπλη και την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Ειρήνη Μάστου.

Επιπλέον, στην ευρωπαϊκή διάκριση συνέβαλε η εκπαιδευτικός της Γαλλικής Γλώσσας, Ασημίνα Πολύχρου, η οποία συμμετείχε στο έργο eTwinning «Η Ολυμπιακή Φλόγα μας ενώνει» την ίδια περίοδο.

Στο έργο συμμετείχαν 30 σχολεία από 6 χώρες: την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία, ενώ με την απονομή της ετικέτας Σχολείο eTwinning, αναγνωρίζεται η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και διευθυντών. Τα σχολεία στα οποία απονέμεται η ετικέτα είναι έτοιμα και πρόθυμα να συμμετάσχουν σε ένα αναπτυξιακό ταξίδι με δραστηριότητες που μπορούν να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια.

Το eTwinning είναι η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μία δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!