Το πάρκο μέσα από τα μάτια των παιδιών: Οι μαθητές της Καλαμαριάς στέλνουν ηχηρό μήνυμα για τη γειτονιά και την πόλη μας

 


Το πάρκο μέσα από τα μάτια των παιδιών: Οι μαθητές της Καλαμαριάς στέλνουν ηχηρό μήνυμα για τη γειτονιά και την πόλη μας

Το σχολείο τους βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές όχι μόνο της Καλαμαριάς, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Και όμως, η πανέμορφη Ακτή Ντοβίλ και το πάρκο πάνω στη θάλασσα, κάθε άλλο παρά τον… παράδεισο που το προόριζε η φύση, θυμίζει.

Οι μικροί μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Καλαμαριάς με την αμέριστη στήριξη των δασκάλων τους αλλά και του Συλλόγου Πολιτών Κελλάριου Όρμου «Μικρό Έμβολο», που ενώνει τη φωνή του με τη δημοτική αρχή και την κοινωνία υπερασπιζόμενος τον αδόμητο χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου, οραματίστηκαν το πάρκο και τη γειτονιά τους, καταπράσινα. Και τη θάλασσα στο Καραμπουρνάκι καθαρή και με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Και αυτό αποτύπωσαν στο χαρτί, σε τρισδιάστατες μακέτες αλλά και στην πράξη με τη φύτευση δέντρων στο πάρκο της Ακτής Ντοβίλ, σε μία ξεχωριστή δράση, γεμάτη χρώματα, δημιουργικότητα και όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για την Καλαμαριά και τους κατοίκους της.

Την έκθεση επισκέφθηκε η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, η οποία άκουσε με προσοχή τα παιδιά, τα οποία της διάβασαν επιστολή με τα αιτήματά τους, της τραγούδησαν το «Γειά σου κύριε Μενεξέ» και την ξενάγησαν στις δημιουργίες τους (ζωγραφιές και μακέτες) που απεικονίζουν πώς θα ήθελαν να είναι αυτός ο χώρος. Επίσης, μία τάξη έκανε πράξη την επιθυμία των μαθητών για πιο πράσινο πάρκο φυτεύοντας τρία δέντρα.

«Είναι αναμφισβήτητα η πιο όμορφη, η πιο συγκινητική και η πιο αισιόδοξη εκδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί στο Δήμο Καλαμαριάς από την ημέρα που ως νέα δημοτική αρχή αναλάβαμε καθήκοντα. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς και είμαι βέβαιη πώς το μέλλον της Καλαμαριάς θα είναι καλύτερο, όταν υπάρχουν παιδιά σαν κι εσάς που νοιάζονται, σκέφτονται και είναι αποφασισμένα να σώσουν τη γειτονιά και την πόλη τους» τόνισε κατά τη διάρκεια της δράσης, η Δήμαρχος Καλαμαριάς, που είδε το πάρκο της Ακτής Ντοβίλ μέσα από τα μάτια των παιδιών…

 


 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!