Ο Ακης προτείνει: Βασιλόπιτα χιονονιφάδα
Την δική του πρόταση κάνει ο Ακης Πετρετζίκης για την Βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς:
Βασιλόπιτα χιονονιφάδα
Συστατικά
3 αυγά, μεσαία, 150 γρ. γάλα πλήρες, 150 γρ. ηλιέλαιο, 150
γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού, από 1
πορτοκάλι, 250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι, 1/2
κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο, 3 γρ. μαχλέπι, 1 γρ. μαστίχα
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, τη μαστίχα, και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα χιονονιφάδας και ψήνουμε 40-50 λεπτά. Ιδανικά τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε στον φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το φλουρί!
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
πηγή akispetretzikis.com/

