Ο Ακης προτείνει: Βασιλόπιτα χιονονιφάδα

 

Την δική του πρόταση κάνει ο Ακης Πετρετζίκης για την Βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς:

Βασιλόπιτα χιονονιφάδα

Συστατικά

3 αυγά, μεσαία, 150 γρ. γάλα πλήρες, 150 γρ. ηλιέλαιο, 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι, 250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι, 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο, 3 γρ. μαχλέπι, 1 γρ. μαστίχα

Για το σερβίρισμα

άχνη ζάχαρη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, τη μαστίχα, και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα χιονονιφάδας και ψήνουμε 40-50 λεπτά. Ιδανικά τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε στον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το φλουρί!
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!