Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός για Μετρό, Flyover, Παιδιατρικό νοσοκομείο, νέα λεωφορεία και για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης
Σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός κ Κυριάκος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο πλαίσιο των εγκαινίων της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, για τα νέα λεωφορεία, το Flyover, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, για τις επενδύσεις Logistics δυτικά και για το Thess INTEC ανατολικά αλλά και για την νέα δυναμική που δημιουργείται για την πόλη.
Συγκεκριμένα τόνισε:
....
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι οι Θεσσαλονικείς, όχι απλά θα σεβαστούν, αλλά θα αγκαλιάσουν και θα αγαπήσουν αυτό το μοναδικό έργο και θα αισθανθούν πολύ υπερήφανοι. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει απλά το πιο όμορφο, αλλά και το πιο σύγχρονο και το πιο ασφαλές Μετρό στον κόσμο.
Από εκεί και πέρα, προφανώς οι παρεμβάσεις μας δεν περιορίζονται μόνο στη λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Καταρχάς, για το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς να θυμίσω ότι ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης παραπάνω από 100 ηλεκτρικά λεωφορεία και θα έχουμε ενιαίο εισιτήριο έτσι ώστε να μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιεί και το Μετρό και το λεωφορείο με μειωμένο αντίτιμο, διότι κάνουμε μια συνολική επέμβαση και επένδυση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, διότι αυτό νομίζω ότι επιτάσσει το κοινωνικό αποτύπωμα της πολιτικής μας.
Από εκεί και πέρα, το Flyover -το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει και κατασκευάζεται, πιστεύω ότι θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2027- θα δώσει μία οριστική λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Περιφερειακού της Θεσσαλονίκης. Ήδη το κυκλοφοριακό θα ανακουφιστεί σημαντικά από τη λειτουργία του Μετρό.
Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το πιο σύγχρονο στα Βαλκάνια, κατασκευάζεται ήδη, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Δρομολογούμε την ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Μαζί με την Περιφέρεια δουλεύουμε τη συνολική ανάπλαση όλης της παραλίας, η οποία έχει έκταση παραπάνω από 40 χιλιόμετρα.
Μετατρέπουμε τη Θεσσαλονίκη σε ένα πραγματικό κέντρο logistics. Επενδύουμε στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, η οποία σε έναν βαθμό είναι ακόμα υποβαθμισμένη, με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αναδείξουμε και αυτή την πλευρά της πόλης, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε και την καλύτερη τύχη. Κάνουμε το Thess INTEC, έναν πόλο καινοτομίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη που θα προσελκύσει πολλές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.
Η δυναμική της Θεσσαλονίκης, μία πόλη η οποία απευθύνεται ουσιαστικά σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους, από τα Βαλκάνια μέχρι την Κωνσταντινούπολη, είναι τεράστια. Γι’ αυτό και πιστεύω πάρα πολύ στην αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης ως ενός κέντρου πολιτισμού, καινοτομίας, τουρισμού, αλλά και ένα κέντρο στο οποίο θα συγκεντρωθεί βιομηχανική παραγωγή από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.....
Διαβάστε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ

