«Kitchen Lab» - Συνταγές για το πιο νόστιμο πασχαλινό τραπέζι - Σήμερα Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Απριλίου, στις 16:40
« Εργαστήριο κουζίνας »
Αύριο Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Απριλίου, στις 16:40
Συνταγές για το πιο νόστιμο πασχαλινό τραπέζι
Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Απριλίου , με « Kitchen Lab » και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης αύριο Σάββατο 12 Απριλίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα μενού που περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές όμως μεταξύ τους συνταγές, όλες οι χρήσιμες αυτές τις ημέρες της νηστείας και του πασχαλινού τραπεζιού.
Για πρώτη πιάτο ετοιμάζει μια νηστίσιμη συνταγή για τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια πολύ αρωματική και εύκολη ματαρόπιτα , μια πολύ αρωματική συνταγή για το μενού των ημερών. Αρχικά, σοτάρει κρεμμύδι με σκόρδο και προσθέτει κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια champignon , αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, και αφήνει να μαγειρευτούν. Προσθέτει πελτέ ντομάτας, φρυγανιά, ελιές, μαϊντανό, νηστίσιμο τυρί και ανακατεύει. Σε λαδωμένο ταψί βάζει ένα χωριάτικο φύλλο ελαφρώς ζαρωμένο, πασπαλίζει με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνει τη διαδικασία άλλες 3 φορές. Μεταφέρει τη γέμιση πάνω από τα φύλλα, καλύπτει με άλλα τρία φύλλα, πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο, και κλείνει με τα κομμάτια των φύλλων που προεξέχουν. Ρίχνει από πάνω ελαιόλαδο, χαράζει την πίτα, ψήνει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει για το πασχαλινό μας τραπέζι ένα αρνητικό κοντοσούβλι πραγματικά εύκολο, φοβερά γευστικό και πολύ εντυπωσιακό. Η διαδικασία ξεκινάει στο πολυκοπτικό, όπου χτυπάει σκόρδο, ξίδι από λευκό κρασί, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, κύβους βοδινού, περιχύνει τη μαρινάδα στο αρνί, προσθέτει μουστάρδα, ανακατεύει και αφήνει να μαριναριστεί ο κρέας. Κόβει κρεμμύδια και πράσινες και κόκκινες πιπεριές σε κομμάτια, περνάει από μεταλλικές βέργες εναλλάξ το κρέας και τα λαχανικά, μεταφέρει σε λαδόκολλα, προσθέτει κλωναράκια από δεντρολίβανο, κλείνει σαν καραμέλα, τυλίγει και με αλουμινόχαρτο , μεταφέρει σε φαγητά, πατάει σε ταψί. τηγανητές, τζατζίκι και φέτες λεμονιού.
Για επιδόρπιο ο Άκης επιλέγει το πιο αφράτο τσουρέκι , επίσης συνταγή για αυτές τις μέρες. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύει γάλα με αλεύρι για τσουρέκι και μαγιά, ενώ σε μια κατσαρόλα ρίχνει γάλα και αλεύρι για τσουρέκι, και ανακατεύει μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αφήνει και τα δύο μείγματα να ξεκουραστούν, μεταφέρει το μείγμα από την κατσαρόλα στον κάδο του μίξερ και προσθέτει επιπλέον αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, ξύσμα από πορτοκάλι, κάρδαμο, μαχλέπι, μαστίχα, βανιλίνες, αλάτι και χτυπάει. Προσθέτει βούτυρο, χτυπάει ξανά μέχρι να έχει ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι, πλάθει σε σχήμα μπάλας, μεταφέρει σε λαδομένο μπολ, σκεπάζει με μεμβράνη και αφήνει να φουσκώσει ξανά. Κόβει το ζυμάρι σε 4 συνολικά κόμματα, φτιάχνει φυτίλια, δημιουργεί δύο σταυρούς, πλέκει μέχρι να σχηματιστεί το τσουρέκι και ανοίγει με τα χέρια για να διαμορφωθεί ομοιόμορφα το σχήμα. Μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνει να φουσκώσει άλλη μια φορά, ψήνει, αλείφει με λιωμένο βούτυρο και σερβίρει.
Την Κυριακή 13 Απριλίου , ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο « Kitchen Lab » στις 16:40 το οποίο επικεντρώνεται στο πασχαλινό τραπέζι που επιβάλλεται να είναι γιορτινό.
Το μενού ξεκινά με μια απλή συκωταριά λαδορίγανη , με ελάχιστα υλικά που θα κάνουν το τραπέζι βασική λιχουδιά στο οποίο δεν θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς.
Κόβει μια συκωταριά σε κομμάτια, τα μεταφέρει σε μπολ, προσθέτει αλάτι και ελαιόλαδο, και μοιράζει σε δυο τηγάνια που καίνε. Ρίχνει βούτυρο, στύβει από ένα λεμόνι στο καθένα, προσθέτει ρίγανη και αφήνει για δύο λεπτά. Αφαιρεί σε δύο πιάτα, βάζει πίτες για σουβλάκια στο τηγάνι, για να απορροφήσει τα ζουμιά από τη συκωταριά, τις κόβει σε κομμάτια, τα βάζει στα πιάτα και σερβίρει με ρίγανη!
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα κατσικάκι με κρούστα γιαουρτιού στο φούρνο, μια εναλλακτική συνταγή με κατσικάκι που θα ικανοποιήσει ακόμα και αυτούς που δεν τρώνε το συγκεκριμένο κρέας Πρώτα, κόβει κατσικάκι σε κομμάτια και τα βάζει σε μπολ. Σε πολυκοπεί να χτυπάει ελαιόλαδο με κύβους κότας, περιχύνει με το αναμειγνυόμενο κατσικάκι, με τα χέρια, μεταφέρει σε καυτό τηγάνι και σοτάρει από όλες τις πλευρές. Κόβει κρεμμύδι σε κομμάτια, τα βάζει σε ταψί και προσθέτει φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο σε κομμάτια, σκόρδο ψιλκοκομμένο, ανακατεύει, μεταφέρει το κατσικάκι από πάνω και περιμένει με τα ζουμάκια από το τηγάνι. Σε μπολ βάζει γιαούρτι, κύμινο, 2 κρόκους , νερό, κορν φλάουρ και ανακατεύει. Βάζει κουτάλες από το μείγμα στο ταψί, καλύπτει με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, μεταφέρει στο φούρνο και ψήνει. Για τις πατάτες, σε ένα ταψί ρίχνει πατάτες και προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ρίγανη, χυμό λεμονιού, νερό, βούτυρο, ανακατεύει, ψήνει, βάζει σε πιάτο, προσθέτει το κατσικάκι και σερβίρει.
Το πασχαλινό μενού ολοκληρώνεται με μια γιαουρτόπιτα με μαρμελάδα φράουλα που θα κλείσει τόσο το επεισόδιο όσο και το πασχαλινό μας γεύμα με τον πιο γλυκό και δροσερό τρόπο. Ζεσταίνει μέλι στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ σε μπολ βάζει στραγγιστό γιαούρτι, ελαιόλαδο, αυγά, μέλι, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπέικιν, βανίλια και ανακατεύει. Μεταφέρει το μείγμα σε βουτυροαλευρ φόρμα, ψήνει και βάζει στη φωλιά που έχει δημιουργηθεί μαρμελάδα φράουλα. Απλώνει, κόβει σε κομμάτια, πασπαλίζει με αμύγδαλο φιλέ, βάζει φύλλα δυόσμου και σερβίρει.
Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=vxIaVtS9M_Y
« Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40