«Kitchen Lab»: Το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Ιουνίου, στις 16:40 - Ελληνική παράδοση και φαντασία!


 «Kitchen Lab»

Αύριο Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιουνίου, στις 16:40

Ελληνική παράδοση και φαντασία!

 

 

Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Ιουνίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης αύριο Σάββατο 21 Ιουνίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που κάνει μια πεντανόστιμη διαδρομή, με έμπνευση από την ελληνική παράδοση. Θα ταξιδέψουμε από το χωριό στην πόλη και από την κλασική ελληνική κουζίνα στο μοντέρνο street food.

 

Το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι θρακόψωμο με μπιφτέκι, μια διαφορετική εκδοχή ενός ψωμιού, αλλά και ενός  burger που θα σας κάνει να τρέξετε στην κουζίνα να τιμήσετε το ελληνικό street food. Πρόκειται για ένα ψωμί, όχι από την Θράκη, αλλά που ψήνεται στην θράκα και ο Άκης ξεκινάει να δημιουργεί μια «επιτόπια» θράκα στην κουζίνα του, βάζοντας κομμάτια από καρβέλι ψωμί, από τα οποία έχει αφαιρέσει την ψίχα, πάνω στην φωτιά από τα μάτια της κουζίνας. Κατόπιν, σε μπολ, βάζει την ψίχα, γάλα, ελαιόλαδο, τριμμένο κρεμμύδι αλάτι, ένα αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τυρί, μαϊντανό ψιλοκομμένο, μοσχαρίσιο κιμά και ανακατεύει. Χωρίζει τη ζύμη στα 6, πλάθει μπιφτέκια, μεταφέρει σταδιακά σε σχαροτήγανο με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ψήνει και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζει πατάτες σε φριτέζα, συνθέτει τα ψωμάκια του με burger sauce , 1 ή 2 μπιφτέκια, πατάτες τηγανητές, ντομάτα σε φέτες, γιαούρτι, πάπρικα και σερβίρει.

 

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα ζουμερό χοιρινό μαγειρεμένο με πιπεριές και φέτα, μια γεύση γεμάτη Ελλάδα που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι. Αρχικά, καθαρίζει και κόβει πιπεριές Φλωρίνης και πράσινες πιπεριές σε κομμάτια και μεταφέρει σε σοτέζα με ελαιόλαδο. Χτυπάει σε πολυκοπτικό κρεμμύδι με μια πράσινη πιπεριά και αφού αφαιρέσει τις πιπεριές από τη σοτέζα, βάζει εκεί χοιρινό λαιμό σε κομμάτια. Προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μείγμα από το πολυκοπτικό, μπούκοβο, ζάχαρη, πελτέ, νερό, ανακατεύει και μαγειρεύει για 1,5 ώρα. Βάζει μουστάρδα, τις πιπεριές, κλείνει ξανά με το καπάκι, βράζει για ακόμα 15 με 20 λεπτά, προσθέτει ρίγανη, φέτα, ανακατεύει και σερβίρει με ρύζι και φρέσκια ρίγανη

 

Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει χρυσαφένιους λουκουμάδες με σάλτσα καραμέλας, που θα λιώνουν στο στόμα και είναι ιδανικοί για κάθε στιγμή της ημέρας, ιδίως μετά το μεσημεριανό μπάνιο. Πρώτα, ρίχνει στον κάδο του μίξερ νερό, μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύει.  Κατόπιν, προσθέτει ηλιέλαιο, αλάτι, βανιλίνη, αλεύρι και χτυπάει με το φτερό. Μεταφέρει τη ζύμη σε ένα μπολ, και αφήνει να φουσκώσει. Για την καραμέλα, ζεσταίνει κρέμα γάλακτος στα μικροκύματα, ενώ σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζει ζάχαρη σε δόσεις και αφήνει να λιώσει. Αφαιρεί από την φωτιά, προσθέτει την κρέμα γάλακτος, αλάτι και βράζει μέχρι να λιώσει εντελώς η καραμέλα.

Αφαιρεί την μεμβράνη από το μπολ με το ζυμάρι, παίρνει λίγο από το μείγμα με το χέρι, το κλείνει στην παλάμη, πιέζει και αφαιρεί το μείγμα που προεξέχει από τον αντίχειρα και τον δείκτη με ένα κουταλάκι που έχει βουτήξει σε ηλιέλαιο. Ρίχνει το κάθε μπαλάκι που φτιάχνει μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και τηγανίζει για 2-3 λεπτά. Σερβίρει με τη σάλτσα καραμέλας και ψιλοκομμένα φιστίκια, αλατισμένα.

 

 

Την Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που συνδυάζει θάλασσα, ελληνικά προϊόντα και φαντασία, σε ένα αποτέλεσμα που θα σας εκπλήξει σε κάθε βήμα.

 

Το μενού ξεκινάει με μια θαλασσινή εκδοχή ενός σουβλακιού, δίνοντας άρωμα καλοκαιρινό και ελαφρύ χαρακτήρα στο πιο αγαπημένο μας street food, αυτήν τη φορά με σολομό. Η διαδικασία ξεκινάει κόβοντας κρεμμύδι και πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και μεταφέροντάς τα σε μπολ. Καθαρίζει ένα φιλέτο σολομού από τα κόκαλα, αφαιρεί το δέρμα, το κόβει  σε κομμάτια και το μεταφέρει στο μπολ με τα λαχανικά. Σε άλλο μπολ ρίχνει μουστάρδα, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ανακατεύει, μεταφέρει στο μπολ με τα λαχανικά και τον σολομό και ανακατεύει. Ανάβει τη φωτιά σε ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά και κατόπιν την χαμηλώνει. Περνάει σε ξυλάκια εναλλάξ λαχανικά και σολομό, μεταφέρει σταδιακά τα καλαμάκια στο σχαροτήγανο, ψήνει για 5-7 λεπτά από όλες τις πλευρές, και σερβίρει με ψητά λαχανικά, φέτες λεμονιού και φύλλα ρίγανης.

 

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα κλασικό ελληνικό φαγητό, το γιουβέτσι, ένα απόλυτα comfort food, αλλά αυτήν την φορά το κάνει με λαχανικά. Πρώτα, κόβει ένα κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζει σε πλασοτέ κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Κόβει κολοκυθάκια, μανιτάρια champignon, καρότο, σκόρδο και πιπεριές, τα προσθέτει στην κατσαρόλα, βάζει βούτυρο και σοτάρει. Προσθέτει κριθαράκι, σοτάρει, βάζει πελτέ, ζάχαρη, δάφνη, κανέλα, ψιλοκομμένο δυόσμο, χυμό ντομάτας, νερό, χαμηλώνει τη φωτιά, βάζει αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύει για 20 λεπτά. Προσθέτει ψιλοκομμένο μαϊντανό  και επιπλέον δυόσμο, ανακατεύει, και σερβίρει το κριθαράκι με ντοματίνια, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανθότυρο σε κομμάτια.

 

Για γλυκό ο Άκης κάνει την πιο ευχάριστη έκπληξη, ετοιμάζοντας ένα moelleux από παγωτό σοκολάτα. Το παγωτό πάει φούρνο και το αποτέλεσμα είναι απλώς μαγικό, σε κάθε μπουκιά.

Αρχικά, βάζει σε ένα μπολ παγωτό σοκολάτα, το λιώνει με ένα πιρούνι και ανακατεύει. Προσθέτει 2 αυγά, αλεύρι, ζάχαρη άχνη, κακάο, βανιλίνη και ανακατεύει. Μοιράζει το μείγμα σε 3 βουτυροκακαομένες πυρίμαχες φόρμες, μεταφέρει στον φούρνο και ψήνει για 13 λεπτά. Αφαιρεί, βάζει σε πιάτο και σερβίρει με crumble, παγωτό και άχνη ζάχαρη.

 

 

Δείτε το trailer εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=jBEI8kFtrvg

 

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!