Η Μενεμένη εορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

 


Η Μενεμένη εορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή


Με κάθε μεγαλοπρέπεια η Μενεμένη της Δυτικής Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να τιμήσει το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 την πολιούχο και προστάτιδά της Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πλατεία της Μενεμένης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη 24 Ιουλίου και θα κορυφωθούν το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 με τη λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας.

Συγκεκριμένα, οι λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025,
19.00: Ακολουθία των Χαιρετισμών της Αγίας ενώπιον της  Θαυματουργού Εικόνος της και εν συνεχεία το μυστήριο του Ευχελαίου.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025,
19.00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα
21.00: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην πλατεία του Ναού.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2025,
07.00: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων, κ. Παντελεήμονος.
19.00: Μεθέορτος Εσπερινός, Παράκληση στην Αγία Παρασκευή και κτητορικό Μνημόσυνο.
20.30: Λιτανεία Θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Παρασκευής.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!