Χάλκινη η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Eurobasket. Ήθελαν το μετάλλιο σήμερα και το πήραν!

 

Με μια καταπληκτική εμφάνιση τόσο στο πρώτο ημίχρονο (σκορ ημιχρόνου 48-34) όσο και στο δεύτερο ημίχρονο (παρά το επι μέρους σκορ του δευτέρου ημιχρόνου 44-55) η Εθνική βγάζοντας πολύ ενέργεια στο παρκέ και παίζοντας εκπληκτική άμυνα χτύπησε την Φινλανδία με γρήγορο μπάσκετ και πήρε από την αρχή το προβάδισμα βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Μάρκανεν περιορίζοντάς τον για τρία δεκάλεπτα. Σημαντικό στοιχείο στο πρώτο ημίχρονο το φόρτωμα με φάουλ των καλύτερων παικτών των Φινλανδών.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική συνέχισε να παίζει πολύ δυνατή άμυνα στους Φινλανδούς οι οποίοι παρά την υπεροχή τους σε σωματικά προσόντα αφού είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, δεν έβρισκαν διέξοδο ώστε να μειώσουν την διαφορά. Να σημειωθεί ότι λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου σε μια αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας με τον Γιάννη Αντετοκούμπο ο Γιάννης τραυματίστηκε από το μαρκάρισμα παίκτη των Φινλανδών και αποχώρησε στον πάγκο. Σκόρερ της Ελληνικής ομάδας με διψήφιο αριθμό ο Γιάννης, Ντόρσευ και ο Τολιόπουλος.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Εθνική άφησε στον πάγκο τον Γιάννη για μερικά λεπτά και κυρίως με πόντους του Μήτογλου στα πρώτα λεπτά κράτησε την διαφορά στο 7:20' στους δέκα πόντους. Στο σημείο αυτό ο Σπανούλης πέρασε τον Γιάννη Αντετοκούμπο στον αγώνα και ο Γιάννης ανέλαβε να τελειώσει την δουλειά. Στα 4:42 η διαφορά ήταν 15 πόντοι (78-63) και με τρίποντο του Ντόρσευ ανέβηκε στους 18 πόντους (81-63). Η Φινλανδία πίεσε σε όλο το γήπεδο και μείωσε την διαφορά στους 11 πόντους 2:30 πριν την λήξη του αγώνα. Η συνεχής πίεση των Φινλανδών και κάποια λάθος σφυρίγματα των διαιτητών έδωσαν την δυνατότητα στου Φινλανδούς να μειώσουν στους 4 πόντους  περίπου ένα λεπτό πριν την λήξη του δεκαλέπτου. Δυστυχώς συνεχόμενα λάθη της Εθνικής έδωσαν την δυνατότητα να στους Φινλανδούς να μειώσουν την διαφορά. Λάθη που η Εθνική ομάδα  τα έκανε μαζεμένα στο τέταρτο δεκάλεπτο και μάλιστα τα τελευταία 2-3 λεπτά του αγώνα. Το παιχνίδι 17’ πριν το τέλος οι Φινλανδοί το έφεραν στους 2 πόντους και με μια βολή του Σλούκα  ανέβηκε 4’ πριν το τέλος στους τρείς πόντους και το άστοχο τρίποντό τους οδήγησε την Εθνική στο χάλκινο μετάλλιο. Τελικό σκορ 92-89.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!