Πρώτη νίκη του ΑΡΗ στην GBL μέσα στην Γλυφάδα επί του Πανιωνίου με 73-90
Σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου ο ΑΡΗΣ Betsoon αντιμετώπισε τον Πανιώνιο στο ΔΑΚ Γλυφάδας "Μάκης Λιούγκας". Τόσο ο ΑΡΗΣ Betsoon όσο και ο Πανιώνιος είναι δυο ομάδες που δεν έχουν νίκη στην GBL. Χαρακτηριστικό και για τις δύο ομάδες το γεγονός οτι στους παγκους βρίσκοταν δυο υπηρεσιακοί προπονητές, για τον ΑΡΗ ο Διονύσης Αγγέλου και για τον Πανιώνιο ο Κρις Χουγκάζ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ Betsson μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και πήρε μια διαφορά 3- 4 πόντων έχοντας καλύτερους παίκτες και περισσότερους εύστοχους τον Τζοουνς, τον Κουλμπόκα και Ινοκ. Σκορ δεκαλέπτου 13-20.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο και ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό ο Πανιώνιος αύξησε την πίεσή του και ένω η διαφορά είχε φτάσει τους 10 πόντους 16-26 ο Πανιώνιος κατάφερε να μειώσει 32-35 στο 2:18. Ο αγώνας κύλησε με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και η διαφορά να μείνει στους 4 πόντους 34-38. Πρώτος σκορερ για τον ΑΡΗ ο Τζόουνς με 13 πόντους και ο Ινοκ με 8 πόντους.Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ Betsson παρ' όλο που δεν ξεκίνησε καλά και ο Πανιώνιος κάλυψε την διαφορά και προηγήθηκε με ένα πόντο, αλλά στη συνέχεια βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Μήτρου Λόνγκ (ο οποίος πέρασε στον αγώνα στη θέση του Τζόουνς που είχε κάνει το 3 του φάουλ) και με τρίποντά του η διαφορά έφθασε στο 2:50 στο 56-49. Την σκυτάλη πήραν Μποχωρίδης με τρίποντο αλλά και με πόντους του Γκιουζέλη και ο ΑΡΗΣ έφθασε την διαφορά στο 54-63.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τρίποντο του Μποχωρίδη και ανέβασε την διαφορά στους 12 πόντους. Η διαφορά ανέβηκε στους 14 πόντους με καλάθι του Μήτρου Λόνγκ στο transition. Οι κίτρινοι συνέχισαν το κρεσέντο στο σκοράρισμα με τη διαφορά να ξεπερνά του 20 π. Σε κάποιο σημείο χαλάρωσε η άμυνα των κιτρίνων με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος περίπου 2 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα να μειώσει στους 13 πόντους. Οι αλλαγές του Αγγέλου οδήγησαν την ομάδα του ΑΡΗ Betsson να διατηρήσει και να αυξήσει την διαφορά στους 17 πόντους. Σκορ τετάρτου δεκαλέπτου και αγώνα 73-90.
Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού από πλευράς ΑΡΗ η άμυνά του και το γεγονός οτι αρκετοί παίκτες της ομάδας συνέβαλαν ώστε να πετύχει η ομάδα σε ένα εκτός εδρας αγώνα και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα, τους 90 πόντους. Η ομάδα έδειξε οτι μπορεί, έδειξε οτι στο τέταρτο δεκάλεπτο για πρώτη φορά δεν ήρθε η κατάρρευση και οτι υπήρχαν ρόλοι στους παικτες. Επίσης σημαντική η επιστροφή του φορμπς στο σκοράρισμα αλλά και η βοήθεια από τους συμπαίκτες του ώστε να μπορέσει να βγεί από τα σκριν και να πετύχει το τρίποντο. Πέντε παίκτες της ομάδας είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.
ΑΡΗΣ BETSSON (Αγγέλου): Τζόουνς 15 (4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη), Φορμπς 13 (3/5 τρίποντα), Πουλιανίτης, Ίνοκ 10 (5.8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Κουλμπόκα 11 (2/6 τρίποντα), Μήτρου-Λονγκ 14 (2/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φόρεστερ 3, Γκιουζέλης 7 (1), Μποχωρίδης 10 (2), Καζαμίας, Χάρελ 8 (1/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ).
Φώτο Katerina Brozou





