Στο Remezzo η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για το θέμα της Μαρίνας της Αρετσούς

 


Στο Remezzo η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για το θέμα της Μαρίνας της Αρετσούς

Στο εμβληματικό κτήριο του Remezzo, στην παραλία της Αρετσούς, θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 στις 20:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις εξελίξεις στη Μαρίνα Αρετσούς».

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που προχωρά τη διαδικασία του διαγωνισμού παραχώρησης της Μαρίνας Αρετσούς από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη. Η απόφαση αυτή παρακάμπτει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς και της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο Δήμος Καλαμαριάς έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος το οποίο εξειδικεύει η ΚΥΑ και αναμένει την απόφαση της δικαιοσύνης.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης, η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, καθώς και πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Καλαμαριάς.

Η συνεδρίαση στο Remezzo θα αναδείξει θεσμικά τη σημασία του ζητήματος, με γνώμονα την προστασία του παραλιακού μετώπου και τον σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!