«Kitchen Lab»: Χειμωνιάτικες συνταγές με πρωταγωνιστές το ρόδι, τον τραχανά και τη σοκολάτα! Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου

 


«Kitchen Lab»

 

Αύριο Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου, στις 16:40

Χειμωνιάτικες συνταγές με πρωταγωνιστές το ρόδι, τον τραχανά και τη σοκολάτα!

 

Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ένα ξεχωριστό επεισόδιο Kitchen Laστις 16:40 παραδίδει ο Άκης Πετρετζίκης αύριο Σάββατο 29 Νοεμβρίου, γεμάτο ζεστά αρώματα, παραδοσιακές γεύσεις και οικογενειακή θαλπωρή, με ένα μενού που φέρνει στο τραπέζι τη χαρά της σπιτικής κουζίνας, με απλότητα, τεχνική και απόλυτη νοστιμιά.

 


Στο σαββατιάτικο μενού για ορεκτικό, ο Άκης ξεκινά με ατομικά ψωμάκια κουβέρ, αφράτα, μοσχομυριστά και ιδανικά για να συνοδεύσουν κάθε γεύμα. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύει νερό και μαγιά, προσθέτει αλεύρι και χτυπά με τον γάντζο μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνει να φουσκώσει και κατόπιν την ανοίγει σε τετράγωνο σχήμα, την κόβει σε 16 κομμάτια και τα αφήνει να ξαναφουσκώσουν. Χαράζει κάθε κομμάτι και ψήνει τα ψωμάκια στον φούρνο, με ένα ταψί με νερό στο κάτω μέρος του για τέλεια υφή. Τα σερβίρει ζεστά, με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο με δεντρολίβανο, δίνοντας την καλύτερη αρχή για κάθε τραπέζι.

 



Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα γιουβέτσι οσομπούκο στη χύτρα ταχύτητας. Αρχικά, δένει κάθε κομμάτι κρέατος με σπάγγο, σοτάρει σε τηγάνι για να πάρει χρώμα και προσθέτει το βουτυράκι από το κόκαλο για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη γεύση. Στη χύτρα, μαλακώνει κρεμμύδι, καρότο και σκόρδο, αρωματίζει με θυμάρι, δάφνη και πελτέ, σβήνει με κρασί και συμπληρώνει νερό και κύβο κότας. Ρίχνει και το οσομπούκο, κλείνει την χύτρα και μαγειρεύει για 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και να λιώνει στο πιρούνι. Αφαιρεί το κρέας, ρίχνει το κριθαράκι και το μαγειρεύει και αυτό, μέχρι να «πιει» όλα τα υγρά. Σερβίρει το κρέας πάνω στο κριθαράκι, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό, φέτα και φρυγανισμένο ψωμί, ολοκληρώνοντας ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς.

 


Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει μια γλυκιά πατσαβουρόπιτα, σιροπιαστή και τραγανή. Ετοιμάζει πρώτα το σιρόπι με ζάχαρη, νερό, κανέλα, πορτοκάλι και μέλι και το αφήνει να κρυώσει. Σε μπολ ανακατεύει αυγά, ζάχαρη, γάλα, γιαούρτι, σπορέλαιο και μυρωδικά, ενώ κόβει φύλλα κρούστας για γλυκά σε λωρίδες. Τα ενσωματώνει όλα μαζί, λαδώνει ένα ταψί, πασπαλίζει με σιμιγδάλι, απλώνει το μείγμα και ρίχνει από πάνω καρύδια. Ψήνει μέχρι να ροδίσει το γλυκό, περιχύνει το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και σερβίρει την πατσαβουρόπιτα σε ένα αποτέλεσμα πλούσιο, αφράτο, αρωματικό, ιδανικό για το σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης υποδέχεται επίσημα τον χειμώνα, με ένα επεισόδιο Kitchen Lab στις 16:40 που γεμίζει την κουζίνα με αρώματα, ζεστά χρώματα και γεύσεις που ξεχωρίζουν. Με πρωταγωνιστές το ρόδι, τον τραχανά και τη σοκολάτα, ο Άκης παρουσιάζει τρεις χειμωνιάτικες συνταγές που θα σας συντροφεύουν όλη τη σεζόν, αποδεικνύοντας ότι η απλότητα μπορεί να γίνει συναρπαστική όταν συνδυάζεται με σωστές τεχνικές και ισορροπημένες γεύσεις.


Ξεκινά με μια χειμωνιάτικη σαλάτα με ρόκα, dressing ροδιού & μπέικον, ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα δροσερό, πικάντικο και αρωματικό. Δίνει πρώτα χρώμα στο κατσικίσιο τυρί στη σοτέζα και στη συνέχεια σοτάρει το μπέικον μαζί με σκόρδο για να βγουν όλα τα αρώματα. Καραμελώνει καρύδια με ζάχαρη και τα αφήνει να σταθεροποιηθούν, ενώ ετοιμάζει το dressing χτυπώντας μπέικον, σκόρδο, μέλι, μπαχαρικά και βαλσάμικο με ρόδι με το ραβδομπλέντερ, και προσθέτοντας σπορέλαιο σε δόσεις μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Στρώνει σε πιατέλα ρόκα, κατσικίσιο τυρί, πορτοκάλι, cranberries και τα σπασμένα καρύδια, περιχύνει με το dressing και σερβίρει μια σαλάτα ιδανική για το χειμωνιάτικο τραπέζι.


Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με τραχανά, μία από τις πιο χαρακτηριστικές comfort συνταγές του χειμώνα. Σοτάρει το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά και προσθέτει κρεμμύδι, καρότο και σκόρδο. Αρωματίζει με δάφνη, μπαχάρι και κανέλα, σβήνει με κρασί και δένει τη σάλτσα με πελτέ και τριμμένη ντομάτα. Μαγειρεύει το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 1,5 με 2 ώρες, μέχρι να γίνει τρυφερό και, λίγα λεπτά πριν το τέλος, προσθέτει τον τραχανά, ώστε να απορροφήσει τα ζουμιά και να γίνει βελούδινος. Σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι, σε ένα αποτέλεσμα που μοσχοβολάει χειμώνα και σε κάνει να νιώθεις θαλπωρή και αγάπη σε κάθε μπουκιά.


Για γλυκό  ο Άκης επιλέγει μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι και σοκολάτα, μια λιχουδιά που συνδυάζει τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών με την ακαταμάχητη σοκολάτα. Ο Άκης χτυπά βούτυρο, ζάχαρη και αυγό, αρωματίζει με ξύσμα πορτοκαλιού και ενσωματώνει τα στερεά υλικά, δηλαδή αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και βανιλίνη. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής σχηματίζει μικρά μπισκότα, τα ψήνει και τα αφήνει να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα γεμίζει με μαρμελάδα πορτοκάλι, τα παγώνει για να σταθεροποιηθούν, βουτάει το πάνω μέρος σε λιωμένη κουβερτούρα και σερβίρει τα μοναδικά αυτά μπισκότα, τα οποία είναι ζεστά, μαλακά και λαχταριστά, ιδανικά για έναν χειμωνιάτικο καφέ ή για ένα κέρασμα στο σπίτι ή το γραφείο.

 

 

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!