«Kitchen Lab»: Συνταγές που συνδυάζουν εποχικότητα, διεθνείς ιδέες και ελληνική παράδοση - Αύριο Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στις 16:40

 


«Kitchen Lab»: Αύριο Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στις 16:40

Συνταγές που συνδυάζουν εποχικότητα, διεθνείς ιδέες και ελληνική παράδοση

 

Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Με ένα ξεχωριστό επεισόδιο Kitchen Laστις 16:40 μας υποδέχεται ο Άκης Πετρετζίκης αύριο Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, το οποίο συνδυάζει την εποχικότητα, τις διεθνείς ιδέες και την ελληνική παράδοση σε τρία πιάτα που θα γίνουν αγαπημένα για όλο τον χειμώνα. Θερμές γεύσεις, βελούδινες υφές και δημιουργικές τεχνικές συναντιούνται σε ένα μενού που είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και εύκολο.

 


Στο σαββατιάτικο μενού για ορεκτικό ξεκινάει με γεμιστές γλυκοπατάτες με μπέικον και κατσικίσιο τυρί, ένα πιάτο που μεταμορφώνει τη γλυκοπατάτα σε πραγματική πρωταγωνίστρια του χειμώνα. Πρώτα, κόβει γλυκοπατάτες στη μέση και τις ψήνει μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να γίνουν τραγανές εξωτερικά. Σε τηγάνι, σοτάρει μπέικον με σκόρδο και θυμάρι, για μια ζεστή και αρωματική γέμιση. Όταν οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, πιέζει απαλά τη σάρκα τους, δημιουργώντας μια φωλιά. Εκεί, προσθέτει το μπέικον, περιχύνει με μέλι και ολοκληρώνει με κατσικίσιο τυρί. Ξαναβάζει στον φούρνο, αυτήν τη φορά στο γκριλ, και σερβίρει με κρέμα βαλσάμικου, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και πιπέρι, σε ένα αποτέλεσμα ιδανικό για brunch, για δείπνο ή για τραπέζι με φίλους, που ισορροπεί γλυκύτητα και αλμύρα σε κάθε μπουκιά.

 


Για κυρίως πιάτο ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει πένες με σάλτσα κολοκύθας και φασκόμηλο, ένα φαγητό που μοιάζει με γεύμα σε ιταλική trattoria. Ψήνει την κολοκύθα με ελαιόλαδο, σκόρδο, φασκόμηλο και πιπέρι μέχρι να γίνει τρυφερή, ενώ παράλληλα, βράζει τα ζυμαρικά και καβουρδίζει κολοκυθόσπορο. Σε τηγάνι λιώνει βούτυρο και αρωματίζει με φρέσκο φασκόμηλο, σκόρδο και λίγο μπούκοβο. Προσθέτει την ψητή κολοκύθα και την σπάει απαλά με σύρμα χειρός, δημιουργώντας μια βελούδινη βάση που δένει με νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτει τριμμένη παρμεζάνα, τις πένες, ανακατεύει μέχρι να δέσουν όλα μαζί και σερβίρει με κολοκυθόσπορο και φρέσκια ρόκα ένα πιάτο γεμάτο άρωμα, χρώμα και ζεστασιά.

 


Για επιδόρπιο ο Άκης προτείνει αυτήν τη φορά 
healthy muffins με μαρμελάδα φράουλα, μια πιο υγιεινή εκδοχή ενός κλασικού αγαπημένου γλυκού. Αναμειγνύει μαρμελάδα, γάλα, ελαιόλαδο, μέλι, αυγό, ασπράδι και βανίλια, δημιουργώντας ένα βελούδινο μείγμα. Προσθέτει αλεύρι και μπέικιν, ανακατεύει, γεμίζει φόρμες για muffins με δόσεις από το μείγμα και προσθέτει μαρμελάδα φράουλα, ανάμεσα στα στρώματα. Από πάνω, βάζει χοντροκομμένα αμύγδαλα, μεταφέρει στον φούρνο και ψήνει μέχρι να γίνουν αφράτα, χρυσαφένια και γεμάτα φρουτένιο άρωμα.

 

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο Kitchen Lab στις 16:40 που γιορτάζει τη δημιουργική μαγειρική μέσα από τρεις συνταγές, οι οποίες συνδυάζουν απλότητα, φαντασία και αναπάντεχες αντιθέσεις. Από μια διαφορετική μακαρονοσαλάτα, μέχρι ένα ζεστό, αρωματικό κυρίως στη χύτρα και, φυσικά, τους πιο αφράτους γιορτινούς κουραμπιέδες, χωρίς μίξερ, αυτό το μενού θα ξεχωρίσει σε κάθε περίσταση.

 


Για ορεκτικό ο Άκης ετοιμάζει μια μ
ακαρονοσαλάτα με καραμελωμένα μανιτάρια και χαλούμι, ένα πιάτο που προσφέρει την ίδια στιγμή δροσιά, γλύκα και τραγανή υφή. Για ζυμαρικά χρησιμοποιεί πλεξούδες, τις οποίες βράζει και κρυώνει με νερό. Παράλληλα, σοτάρει μανιτάρια champignon μέχρι να πάρουν βαθύ χρώμα και προσθέτει μέλι, βαλσάμικο με ρόδι και θυμάρι, για έξτρα καραμέλωμα και μια αρωματική βάση που θα απογειώσει την σαλάτα. Κατόπιν, ψήνει το χαλούμι στο ίδιο τηγάνι για έξτρα νοστιμιά, καβουρδίζει το κουκουνάρι και τα μεταφέρει όλα μαζί σε μια σαλατιέρα μαζί με μαγιονέζα, αρωματισμένη με βαλσάμικο ροδιού. Σερβίρει με ρόκα, πιπέρι και ζουμί από τα μανιτάρια, μια σαλάτα που θα αφήσει το στίγμα της στο γεύμα σας.

 


Για κυρίως πιάτο ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει κοτόπουλο με φασολάκια και σάλτσα μαυροδάφνης στη χύτρα, μια πρόταση ζεστή, αρωματική και πλούσια. Αρχικά, αλευρώνει το κοτόπουλο και το σοτάρει στη χύτρα μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτει καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά για να προσθέσουν βάθος στη γεύση, και σβήνει με μαυροδάφνη δίνοντας ένταση. Τέλος, προσθέτει φασολάκια, τα οποία μαγειρεύονται μέσα στη σάλτσα και δένουν ιδανικά με το υπόλοιπο πιάτο. Σε μόλις 20 λεπτά, το αποτέλεσμα είναι ένα κοτόπουλο τρυφερό, ζουμερό και γεμάτο αρώματα, που σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 


Για επιδόρπιο ο Άκης ετοιμάζει τους πιο γρήγορους κουραμπιέδες χωρίς μίξερ. Ανακατεύει με τα χέρια σε ένα μπολ βούτυρο, ζάχαρη άχνη, αλεύρι, μπέικιν και βανίλια, μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη και αρωματική ζύμη. Προσθέτει χοντροκομμένα ψημένα αμύγδαλα, ανθόνερο και κονιάκ για χαρακτηριστικό άρωμα, πλάθει μπαλάκια, κάνει ένα βαθούλωμα με το δάχτυλό του και ψήνει. Αφού κρυώσουν οι μοναδικοί αυτοί κουραμπιέδες, τους ραντίζει με ανθόνερο, τους βουτάει σε ζάχαρη άχνη και ολοκληρώνει την πιο τρυφερή γιορτινή λιχουδιά των γιορτών!

 

 

Δείτε το trailer εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=GOWM_aHeSCI




«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!