Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απάτη με Η/Υ. Ταυτοποιήθηκαν 9 άτομα

 


Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νεάπολης-Συκεών εξιχνίασαν περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, κλοπών και απάτης με υπολογιστή στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες συνολικά 9 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νεάπολης-Συκεών εξιχνίασαν συνολικά:

  • (4) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών-διαρρήξεων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων,
  • (3) περιπτώσεις κλοπών (2 οικιών και 1 από κατάστημα) και
  • (2) περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή,

πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου 2024 – Νοεμβρίου 2025, σε περιοχές της εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Κατά την έρευνα αξιολογήθηκε προανακριτικό υλικό και με τη συνδρομή επιστημονικού προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα (9) εμπλεκόμενων ημεδαπών στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.

Η λεία τους περιλαμβάνει διάφορα προϊόντα, το χρηματικό ποσό των (557) ευρώ, εργαλεία, ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά είδη, κοσμήματα και χρυσές λίρες Αγγλίας συνολικής αξίας (25.000) ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!