ΆΡΗΣ Βetsson -Xάποελ Ιερουσαλημ 77- 96: Έχασε από μια εξαιρετική ομάδα


Για την 14η αγωνιστική του BKT EuroCup ο ΑΡΗΣ Βetsson αντιμετώπισε την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Nick Galis Hall.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με Μήτρου Λονγκ, Τζόουνς, Νουά, Αντζουσιτς και Φόρεστερ. Στο πάγκο της ομάδας βρίσκοταν το νέο απόκτημα του ΑΡΗ ο Κώστας Αντετοκούμπο ο οποίος στο 7:51' πέρασε στον αγώνα αντικαθιστώντας τον Φόρεστερ. Ο ΑΡΗΣ  βρέθηκε να χάνει με 0-8 σημειώνοντας το πρώτο δίποντο τρία λεπτά από την έναρξη του δεκαλέπτου. Η Χάποελ παίζοντας γρήγορο μπάσκετ και έχοντας ευστοχία απο μέση και μακρινή απόσταση ξέφυγε με δέκα πόντους 14-24 λίγο πριν το τελος του δεκαλέπτου και 14-27 στα 41:8" πριν την λήξη.  Με καλάθι του Ινοκ εγινε το  16- 27 που ήταν σκορ πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Χάποελ ανέβασε γρήγορα την διαφορά στους 15 πόντους με τον Μίλισιτς να κάνει συνεχώς αλλαγές ώστε να βρεί την χημεία στην άμυνα αφού εκεί είναι που είχε το μεγάλο πρόβλημα ο ΑΡΗΣ.  Σε συνδυασμό με τα λάθη της Χαποελ αλλά και την καλή άμυνα ο ΑΡΗΣ μείωσε 22-31 στο 5:40'.  ΑΡΗΣ έχοντας ενα επιθετικό κρεσέντο με τρίποντα Τζόουνς και Μήτρου Λόνγκ μείωσε 2:33' σε 35-39. Με ενα δίποντο και ενα κλέψιμο η Χάποελ ανέβασε το σκορ σε 35-43. Οι δύο ομάδες πέτυχαν ο μεν ΑΡΗΣ ένα δίποντο και η Χάποελ ένα τρίποντο κάνοντας το σκορ 37-46 που έμελλε να είναι το σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου και φυσικά του ημιχρόνου.

Σκορερς του ΑΡΗ: Μήτρου Λόνγκ 6, Τζόουνς 13, Νουά 5, Φόρεστερ 2, Ίνοκ 2, Χάρελλ 2, Αντζουσιτς 4, Αντετοκούμπο 1, Κουλμπόκα 4.

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Σμιθ 5, Χάρπερ 5, Καρινγκτον 7, Γουλει 9,  Ζούσμαν 8.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να μειώσει την διαφορά και εφτασε μεχρι τους τέσσερεις πόντους αλλά η Χάποελ έχοντας περισσότερες επιλογές ανέβασε την διαφορά 3:48' στους έντεκα πόντους 52-63 και στο 2:43' 52-68. Χαρακτηριστικό του δεκαλέπτου τα 2 συνεχόμενα φάουλ του Τζόουνς, που τον ανάγκασαν να φύγει στον πάγκο με 4 φάουλ. Από την άλλη πλευρά τα λάθη του Μήτρου Λόνγκ ήταν χαρακτηριστικά στην προσπάθεια του ΑΡΗ να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Η Χάποελ συνέχισε να αυξάνει την διαφορά με τρίποντα των περιφερειακων της εκτοξεύοντας την διαφορά στους 21 πόντους 52-73 στο τέλος του δεκαλέπτου. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τρίποντο του Αντζουσιτς και συνεχισε με δυο άστοχες προσπάθειες. Στο 8:05' το σκορ ήταν 55-77 αλλά με τον Μήτρου Λόνγκ να εξακολουθεί να κάνει λάθη και να χανουν την κατοχή της μπάλας οι κίτρινοι. Ένα αμφισβιτουμενο φαουλ στον Νουά και μια τεχνική ποινή στον Τζόουνς οδήγησαν τον Τζόουνς στο πάγκο με πέντε φάουλ. Νέα τεχνική ποινή αυτή την φορά στον πάγκο για διαμαρτυρία σε φαουλ που έγινε στον Άντζουσιτς. Το σκορ στο 4:39' έγινε 63-89. Ο ΑΡΗΣ συνέχισε στο ίδιο ρυθμό και 2:43' πριν το τέλος το σκορ εγινε 67-92. Το υπόλοιπο μεχρι το τέλος ηταν μια τυπική διαδικασια με τον Φόρμπς να πετυχαίνει τους πρωτους του πόντους. Τελικό σκορ αγωνα 77-96.

Σκορερς του ΑΡΗ: Μήτρου Λόνγκ 12, Τζόουνς 17, Νουά 13, Φορμπς 2, Φόρεστερ 2 , Πουλιανίτης 5, Ίνοκ 2, Χάρελλ 5, Αντζουσιτς 8, Αντετοκούμπο 4, Κουλμπόκα 7.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!