Η έγκαιρη επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ έσωσε 71χρονο από καρδιακή ανακοπή


Η έγκαιρη επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ έσωσε 71χρονο από καρδιακή ανακοπή στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομέων ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης:

"Σήμερα, 16/02/2026 Διασώστες και Ιατρός του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής άνδρα 71 ετών στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Εφαρμόστηκε άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σύμφωνα με τα Διεθνή Πρωτόκολλα διαχείρισης καρδιακής ανακοπής. Η έγκαιρη επέμβαση των πρώτων Διασωστών και η τήρηση των πρωτοκόλλων οδήγησαν στην επαναφορά αυτόματης κυκλοφορίας. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και αφού σταθεροποιήθηκε, διακομίσθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον Νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση. Στο συμβάν επιχείρησαν 1 μοτοσυκλέτα ταχείας ανταπόκρισης, 1 συμβατικό ασθενοφόρο και 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα & συνολικά 6 Διασώστες & 1 Ιατρός ΕΚΑΒ."


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!