ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την Πανελλαδική Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας

 


Η σημερινή ημέρα καθιερώθηκε ως Πανελλαδική Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση μαθητών ,γονέων,εκπαιδευτικών αλλά και της κοινωνίας στο σύνολο της.

Ασφαλώς τα φαινόμενα αυτά δεν είναι φυσικά φαινόμενα ,έχουν τις ρίζες τους και τις γενεσιουργές αιτίες τους στην πλήρη απορρύθμιση του συνεκτικού ιστού της κοινωνίας λόγω της διαρκούς υποβάθμισης της εκπαίδευσης,της εντατικοποίησης της εργασίας ,η οποία απαγορεύει στους γονείς να ασχοληθούν ουσιαστικά με τα παιδιά τους ,της ελλιπούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα,της πλήρους απουσίας ειδικού μαθήματος στο σχολικό πρόγραμμα.
Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο της σκληρής νεοφιλεύθερης πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, η οποία συνειδητά απαξιώνει οτιδήποτε έχει σχέση με την πρόνοια ,την μέριμνα ,την φροντίδα των κοινωνικών ομάδων που τα χρειάζονται.
Απέναντι στην κρατική αναλγησία και αδιαφορία προτρέπουμε-όχι μόνο-γονείς ,εκπαιδευτικούς,μαθητές,επιστημονική κοινότητα να αντιδράσουν και να απαιτήσουν άμεσες ενέργειες.
Σε μια κοινωνία που νοσεί ,αποτελεί κυρίαρχο πρόταγμα η υπεράσπιση των πιο ευάλωτων,που είναι τα παιδιά μας.
"Γιατί εάν γλυτώσει το παιδί...υπάρχει ελπίδα"


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!