«Εργαστήρι Μπρεχτ - Το οξυγόνο», σε σκηνοθεσία Θεανώς Αμοιρίδου, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά, στις 27 και 28 Ιουνίου.

 


🎭«Εργαστήρι Μπρεχτ - Το οξυγόνο», σε σκηνοθεσία Θεανώς Αμοιρίδου, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά, στις 27 και 28 Ιουνίου.
👏Η πρώτη εκδήλωση στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, μετά τα εγκαίνια της 12ης Ιουνίου και την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Πάρκου.
🎭Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά, τμήμα Σταυρούπολης παρουσιάζει την παράσταση σε εξέλιξη που βασίζεται σε κείμενα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, με κυριότερη αναφορά το έργο του «Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ».
📌Η πρώτη εκδοχή της παράστασης θα παρουσιαστεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, ώρα 21:00, στο Κτήριο Χ του Πάρκου, με πρόσβαση από την είσοδο 1, έναντι του Δημαρχείου Παύλου Μελά, επί της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.
🎭Το ‘’Οξυγόνο’’ είναι μια παράσταση σε εξέλιξη. Η πρώτη της εκδοχή θα ανέβει μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους ναζιστές, ως χώρος εγκλεισμού, βασανιστηρίων και εκτελέσεων. Το κτήριο Χ, ως θέατρο πλέον, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη σκηνική δράση και τη σχέση σκηνής - θεατή και μεταμορφώνεται σε χώρο τέχνης και ελευθερίας, απόλυτα ταιριαστό με το πνεύμα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, ενός απ’ τους σημαντικότερους δραματουργούς του 20ου αιώνα.
🎭Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς εργαστηριακών μαθημάτων, στα οποία μελετήθηκε η εποχή, το έργο και η τεχνοτροπία του μεγάλου γερμανού δραματουργού, που διαμόρφωσε καταλυτικά το θέατρο.
🎭Σχεδόν κάθε σύγχρονος σκηνοθέτης ή δραματουργός έχει επηρεαστεί άμεσα ή έμμεσα από τον Μπρεχτ. Η επίδρασή του υπήρξε τεράστια, αφού άλλαξε την σκηνοθεσία και την υποκριτική, έφερε την πολιτική σκέψη στο σύγχρονο θέατρο και επηρέασε την λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Το έργο του θέτει ερωτήματα για την εξουσία, την ανθρώπινη ηθική σε δύσκολες συνθήκες, τον πόλεμο, την κοινωνική ευθύνη και παραμένει βαθιά σύγχρονο.
❗Η Είσοδος είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου μπορείτε να ενισχύσετε το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη υγιεινής και φροντίδας.
☎Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων, κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 6945 493668, τις ώρες 10:00 π.μ. - 14:00
📌ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
👉Σύνθεση κειμένου - Δραματουργική επεξεργασία - Μουσική επιμέλεια - Σκηνοθεσία: Θεανώ Αμοιρίδου
👉Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης
👉Επεξεργασία ήχου - studio: Πάρης Βασιλειάδης
👉Βοηθοί σκηνοθέτη: Αργυρώ Ζαρκαδούλα, Μπάμπης Καλτζίδης, Μαρία Λαμπριανίδου, Αγγελική Λιωνάκη, Θάλεια Ρούμπη
👉Αφίσα: Δώρα Μπαξεβάνογλου
👏Παίζουν (κατά αλφαβητική σειρά): Καλλιόπη Αμοιρίδου, Γκέλυ Αποστολίδου, Ελένη Βαβουλίδου, Δήμητρα Γαϊδαρτζή, Δέσποινα Γιαννακίδου, Νίκη Γιούπη, Νίκη Δατσογιάννη, Άννα Καρατζά, Νίκος Καταρτζόγλου, Καλλιόπη Κατσίνα, Πολυξένη Κετεγενίδου, Μαρία Λαμπριανίδου, Μέλπω Μουρατίδου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωργία Παπαδοπούλου, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Θάλεια Ρουμπή, Γιώργος Στρέμπλης, Ιωάννης Τρόπιος, Δημήτρης Τσακίρης, Βάσω Χαραλαμπίδου, Άννα Χατζηβασιλειάδου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!