Κλειστό θα παραμείνει την Δευτέρα 12/10/2026 το Γυμνάσιο Βασιλικών ύστερα από την πτώση σοβά από οροφή αίθουσας και τον τραυματισμό μαθητή

 

📌 Κλειστό θα παραμείνει αύριο το Γυμνάσιο Βασιλικών
Ο Δήμος Θέρμης ενημερώνει ότι το Γυμνάσιο Βασιλικών στο οποίο την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου συνέβη το ατυχές περιστατικό με την πτώση τμήματος του σοβά από την οροφή της αίθουσας καλλιτεχνικών μαθημάτων,
με απόφαση του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου θα παραμείνει κλειστό, αύριο Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.
🔍 Στο σχολικό συγκρότημα θα μεταβεί εκ νέου αύριο το πρωί μικτό κλιμάκιο μηχανικών από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Θέρμης προκειμένου να επανεξετάσει διεξοδικά τις συνθήκες που οδήγησαν στην αποκόλληση του σοβά, ώστε το σχολείο να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια.
Σημειώνεται ότι μόλις ενημερώθηκε η διοίκηση του Δήμου για το περιστατικό το μεσημέρι της Παρασκευής, μετέβησαν αμέσως στο σχολείο οι αντιδήμαρχοι
▪️ Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Τσολάκης και
▪️ Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Μονάδων Στέλιος Αποστόλου, καθώς και
▪️ δύο μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
📍 Aπό την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε
● δεν προέκυψαν ρηγματώσεις,
● ούτε ενδείξεις υγρασίας,
● τόσο στο συγκεκριμένο σημείο της οροφής, αλλά ούτε και σε διπλανές αίθουσες.
Επίσης, δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ένδειξη ή ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου ότι υπάρχει πρόβλημα στη συγκεκριμένη αίθουσα.
Η διοίκηση του Δήμου εκφράζει για άλλη μια φορά τη λύπη της για το περιστατικό και στέκεται στο πλευρό του μαθητή, ο οποίος ευτυχώς επέστρεψε ήδη στο σπίτι του, καθώς και της οικογένειάς του.

Να σημειωθεί οτι ο δήμος Θέρμης την Παρασκευή σε ανακοίνωση που δημοσίευσε για το περιστατικό αναφέρει:

 Στο γυμνάσιο των Βασιλικών συνέβη σήμερα το πρωί ένα ατυχές γεγονός, πτώσης τμήματος σοβά από την οροφή της αίθουσας των καλλιτεχνικών μαθημάτων η οποία βρίσκεται στον πρώτο όροφο του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός μαθητή. Κατ’ αρχάς, ως διοίκηση του Δήμου εκφράζουμε τη λύπη μας για το συμβάν και τις ευχές μας για την ταχεία ανάρρωση του μαθητή μας τον οποίο επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Μονάδων, Στέλιος Αποστόλου και η πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού.

Μόλις ενημερώθηκε η διοίκηση του Δήμου για το περιστατικό, μετέβησαν αμέσως στο σχολείο οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Τσολάκης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Μονάδων Στέλιος Αποστόλου, καθώς και δύο μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε δεν προέκυψαν ρηγματώσεις, ούτε ενδείξεις υγρασίας, τόσο στο συγκεκριμένο σημείο της οροφής, αλλά ούτε και σε διπλανές αίθουσες, καθώς και στην στέγη του σχολείου. Επίσης, δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ένδειξη ή ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου ότι υπάρχει πρόβλημα στη συγκεκριμένη αίθουσα. Η έρευνα για τις αιτίες που προκάλεσαν την πτώση του σοβά συνεχίζονται και ως πρώτη εκτίμηση είναι ότι αυτό συνέβη πιθανότατα από κάποια κατασκευαστική κακοτεχνία.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θέρμης, κατά την περσινή σχολική χρονιά προέβη σε μακροσκοπικό τεχνικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία του Δήμου και κατέγραψε αναλυτικά όλα τα προβλήματα που υπήρχαν. Όλα αυτά περιελήφθησαν στη μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ το οποίο δημοπρατήθηκε και προέκυψε ανάδοχος ο οποίος ξεκίνησε τη σταδιακή αποκατάστασή τους, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Παράλληλα, το συγκεκριμένο σχολείο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την εκτέλεση και άλλων εργασιών, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή στέγης.

Επίσης, έπειτα από έγγραφο το οποίο απέστειλε η Διεύθυνση του σχολείου τον Ιανουάριο του 2026 προς το Γραφείο Παιδείας του Δήμου, στο οποίο επισήμανε ορισμένα προβλήματα που παρουσιάζονταν σε κάποια σημεία του σχολικού συγκροτήματος, συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προχώρησε στην αποκατάσταση των πιο άμεσων εξ αυτών. Όλα τα υπόλοιπα περιελήφθησαν στην υπό εξέλιξη εργολαβία συντήρησης των σχολείων. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι όλα τα προβλήματα τα οποία περιέγραφε το έγγραφο της Διεύθυνσης του σχολείου αφορούσαν άλλο τμήμα του σχολικού συγκροτήματος και όχι το συγκεκριμένο στο οποίο βρίσκεται η συγκεκριμένη αίθουσα καλλιτεχνικών μαθημάτων όπου συνέβη το σημερινό περιστατικό ή διπλανές αίθουσες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος εκφράζει κατ’ αρχάς τη λύπη του για το περιστατικό επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες του Δήμου μετέβησαν στο σχολείο, ενώ ο αντιδήμαρχος Παιδείας και η πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών βρέθηκαν στο πλευρό του μαθητή και των γονέων του. Παράλληλα τονίζει ότι «ο Δήμος Θέρμης ελέγχει κάθε χρόνο τα σχολεία, εντοπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και προχωρά στις αναγκαίες παρεμβάσεις. Μάλιστα, φέτος, διέθεσε ποσό 1,6 εκατ. ευρώ για τις επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία, ενώ το κράτος διέθεσε μόλις 180.000 ευρώ. «Παρόλα αυτά, όμως, συνέβη αυτό το δυσάρεστο γεγονός το οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν αποδίδεται σε ρηγματώσεις ή κάποια υγρασία, που είναι οι συνήθεις αιτίες σε τέτοια περιστατικά. Προχωρούμε στην αποκατάσταση της οροφής της αίθουσας των καλλιτεχνικών μαθημάτων η οποία θα παραμείνει κλειστή έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες. Τη Δευτέρα το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά».

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!