Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χουρδάκη για το προπονητήριο της ΚΑΕ Άρης

 


Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χουρδάκη για το προπονητήριο 
της ΚΑΕ Άρης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για να περάσει από την εξαγγελία στην πράξη η δημιουργία χώρου πρασίνου και σύγχρονου προπονητηρίου του Άρη Θεσσαλονίκης

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο Καθηγητής Μιχάλης Χουρδάκης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας από την Κυβέρνηση σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της εξαγγελθείσας παραχώρησης της έκτασης της Αγίας Φωτεινής στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο τη δημιουργία χώρου πρασίνου και σύγχρονου προπονητηρίου για την ΚΑΕ Άρης.

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση απευθύνεται στους συναρμόδιους Υπουργούς και εστιάζει στην ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η κυβερνητική εξαγγελία της 27ης Αυγούστου 2026, η οποία αφορά την αξιοποίηση της έκτασης της Αγίας Φωτεινής από την ΕΤΑΔ προς όφελος της Θεσσαλονίκης, των κατοίκων της περιοχής και του αθλητισμού της πόλης.

Ο Καθηγητής Μιχάλης Χουρδάκης ζητά να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης, τα βήματα που έχουν γίνει από την ΕΤΑΔ και τα αρμόδια Υπουργεία, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, καθώς και τον φορέα που θα συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες μεταξύ ΕΤΑΔ, Δήμου Θεσσαλονίκης, Υπουργείων και ΚΑΕ Άρης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο προπονητήριο της ΚΑΕ Άρης, καθώς πρόκειται για μια υποδομή με σημαντική αθλητική και κοινωνική αξία για τη Θεσσαλονίκη. Η δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων για έναν ιστορικό σύλλογο της πόλης αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα του κόσμου του Άρη, αλλά και μια παρέμβαση που μπορεί να αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή της Αγίας Φωτεινής. Παράλληλα, η Ερώτηση αναδεικνύει την ανάγκη να υλοποιηθεί και το σκέλος του χώρου πρασίνου, ώστε η παραχώρηση να αποδώσει πραγματικό όφελος στους κατοίκους και να μη μείνει σε επίπεδο εξαγγελίας.

Δήλωση Καθηγητή Μιχάλη Χουρδάκη

«Η παραχώρηση της Αγίας Φωτεινής πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες αθλητικές υποδομές. Η ΚΑΕ Άρης και ο κόσμος του Άρη δικαιούνται ένα σύγχρονο προπονητήριο, αντάξιο της ιστορίας και της προσφοράς του συλλόγου στην πόλη. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Τώρα οφείλει να παρουσιάσει καθαρό χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένα βήματα υλοποίησης. Δεν ζητούμε άλλη μία εξαγγελία. Ζητούμε να περάσει η υπόθεση από τα λόγια στην πράξη, με συντονισμό, ταχύτητα και σεβασμό στη Θεσσαλονίκη και στον αθλητισμό της.»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!