Αρχίζει το ματς! Η πρώτη κόντρα της χρονιάς σήμερα στη Βουλή για την Παιδεία

Η πρώτη πολιτική-κοινοβουλευτική μάχη ξεκινά απόψε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη ιδιωτική εκπαίδευση και την ειδική αγωγή, με την κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς προβλήματα και ελλείψεις σε προσωπικό και βιβλία.

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παιδεία καθώς θεωρεί ότι θα είναι crash test για τα ζητήματα διαχείρισης της καθημερινότητας από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να "απεγκλωβιστεί" πολιτικά και επικοινωνιακά από τη καθημερινότητα της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, αναδεικνύοντας το δικό της πρόγραμμα έστω μέσα στα στενά δημοσιονομικά περιθώρια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα τελευταία 24ωρα σύμφωνα με πληροφορίες έχει συναντήσει πάνω από μία φορά τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, δίνοντας εντολές για άμεση επίλυση προβλημάτων όπου υπάρχουν ώστε ο αγιασμός στα σχολεία να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για την παιδεία στη χώρα και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Απόδειξη της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στα θέματα της παιδείας είναι η αποδοχή της πρότασης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η οποία προσδιορίζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα.

Να σημειωθεί ότι ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου έχουν κατατεθεί ήδη δύο τροπολογίες που αφορούν την Ειδική Αγωγή και την Ιδιωτική Εκπαίδευση, και θέματα του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και των σχολικών καθαριστριών.
 

Ανδρέας Μαραθιάς


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!