Μετεγκατάσταση ή κυρώσεις η πρόταση της Κομισιόν...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την επιβολή κυρώσεων στις χώρες της Ε.Ε. οι οποίες αρνούνται να υλοποιήσουν τη συμφωνία για κατανομή των...
προσφύγων, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε αναφορές που έκαναν λόγο για επιβολή «εισφοράς αλληλεγγύης» ύψους 250.000 ευρώ ανά αιτούντα άσυλο, στα κράτη - μέλη που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό κατανομής προσφύγων. Το ποσό θα εισπράττεται από τα κράτη που τελικά θα προσδιορίζονται ως υπεύθυνα για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις και την άρνηση κρατών - μελών να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Επιτροπή έχει εκδώσει από τις 16 Μαρτίου τέσσερις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση των προσφύγων, στην τελευταία από τις οποίες διαπιστώνεται ότι έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος στη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις που προβλέπονται στις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες».

«Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να υποβάλλει τακτικά εκθέσεις και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναλάβει δράση σε περίπτωση που κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους» σημείωσε στην απάντησή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης...


naftemporiki.gr

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!