Εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες-θύματα της 13ης Αυγούστου 1944 την Δευτέρα στην Καλαμαριά


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες-θύματα της 13ης Αυγούστου 1944 την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Έχουν περάσει 72 χρόνια από την τραγική εκείνη ημέρα της 13ης Αυγούστου 1944, όταν το Ναζιστικό καθεστώς έστησε μπλόκο, με θύματα 25 Καλαμαριώτες, οι οποίοι επέδειξαν θάρρος και δύναμη στον αγώνα, προτάσσοντας τις ζωές τους για την απομάκρυνση του κατακτητή. Η μνήμη κρατάει ζωντανή την εικόνα της θυσίας των 25 παλικαριών και χρέος και ευθύνη όλων είναι η διαφύλαξη των αγωνιστικών παραδόσεων. Η Καλαμαριά κάθε χρόνο τιμά τη μνήμη των πεσόντων, που η πορεία τους συνδέεται με την ιστορία τηςμε μια ιδιαίτερη τελετή που οργανώνει η Διοίκηση του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος πραγματοποιεί την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 στις 6.30 το απόγευμα, το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς – θύματα, στο ηρώο της πλατείας 13ης Αυγούστου (πάρκο Κερασούντος).
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Μαρία Παυλίδου και αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των Αντιστασιακών οργανώσεων θα απευθύνουν χαιρετισμό. Στη συνέχεια θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

                                                        


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!