Συρία: Διεθνείς ΜΚΟ απευθύνουν έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι

Τέσσερις διεθνείς ΜΚΟ ζητούν να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι της Συρίας που συνεχίζει να βομβαρδίζεται, μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας και άλλων δυνάμεων στην Ελβετία σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αιματοχυσία.

Στην ανοικτή επιστολή τους προς τους επικεφαλής της διπλωματίας των μεγάλων δυνάμεων, οι πρόεδροι των μη κυβερνητικών οργανώσεων Save the Children, International Rescue Committee, Oxfam International και του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες απευθύνουν έκκληση να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός διάρκειας τουλάχιστον 72 ωρών στο τμήμα της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διακομιδή των τραυματιών και η διανομή τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη ζώνη.

«Μετά την κατάρρευση της πρόσφατης κατάπαυσης του πυρός, πάνω από 130 παιδιά σκοτώθηκαν στο ανατολικό Χαλέπι και σχεδόν 400 τραυματίστηκαν σε αδυσώπητους και αδιάκριτους βομβαρδισμούς», τόνισε η πρόεδρος της οργάνωσης Σώστε τα Παιδιά Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, σε ανακοίνωσή της.

«Πολλοί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν φροντίδα για τα φρικτά τραύματά τους διότι τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις φαρμάκων και βασικών υλικών. Ο χρόνος που έχουν είναι μετρημένος», τόνισε η ίδια.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκοπούν το ανατολικό Χαλέπι για να εκδιώξουν τους αντάρτες. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 370 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 70 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στα πλήγματα αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!