Η Apple παραδέχεται το Touch Disease για τα iPhone 6 Plus και το διορθώνει

Από το καλοκαίρι ξεκίνησαν αρκετές αναφορές από κατόχους iPhone 6 και iPhone 6 Plus, οι οποίοι διαπιστώναν μια γκρι μπάρα στο επάνω μέρος της οθόνης και μειωμένη απόκριση στην λειτουργία αφής. Το πρόβλημα βαφτίστηκε «Touch Disease».

Ωστόσο, μέχρι σήμερα η Apple δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το πρόβλημα, όπως είχαν κάνει πολλοί third party ειδικοί. Όσοι αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα και είχε λήξει η εγγύηση, πήραν την απάντηση από την Apple ότι πρέπει να αγοράσουν νέα συσκευή. Η εταιρεία είχε δεχτεί ακόμη και ομαδική μήνυση από τους κατόχους που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα.


Μετά από αρκετούς μήνες, η Apple έρχεται έστω να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα υπάρχει και ξεκίνησε πρόγραμμα επιδιόρθωσης. Φυσικά δεν είναι δωρεάν και ο χρήστες πρέπει να καταβάλουν 149 δολάρια.

Η Apple λέει ότι το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα πολλαπλών πτώσεων της συσκευής. Επαγγελματίες στις επισκευές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι το Touch Disease θα μπορούσε να προκύπτει από πρόβλημα στα controller chips που μετατρέπουν τα touch inputs σε σήματα. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι το πρόβλημα προκύπτει από κατασκευαστικό ελάττωμα στο U2402 Meson Touch IC chip. Άλλη θεωρία λέει ότι οι σφαίρες συγκόλλησης που χρησιμοποιήθηκαν στην μητρική έχουν ραγίσει, επιτρέποντας στα controller chips να χάσουν επαφή με την πλακέτα. Και οι δυο θεωρίες θα μπορούσαν να συνάδουν με τις πολλαπλές πτώσεις του iPhone.


Στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Apple έχει διαπιστώσει ότι κάποιες iPhone 6 Plus συσκευές παρουσιάζουν flicker στην οθόνη ή προβλήματα με το Multi-Touch, έπειτα από πολλαπλές πτώσεις σε σκληρές επιφάνειες και περαιτέρω συνθήκες, που δοκιμάζουν την αντοχή τους. Αν το iPhone 6 Plus σας παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα, είναι σε λειτουργική κατάσταση και η οθόνη δεν είναι σπασμένη, η Apple μπορεί να επιδιορθώσει το τηλέφωνό σας προς 149 δολάρια.»

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!