O Ακης προτείνει: Σορμπέ ανανά


  • 1 ανανά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό
  • χυμό απο ½ λεμόνι
Για τη διακόσμηση
  • κομμάτια ανανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε στην μέση οριζοντίως.
  • Σκάβουμε το εσωτερικό του, το ψιλοκόβουμε και κρατάμε τα 2 κομμένα μέρη του για να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση σερβιρίσματος.
  • Τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ και ρίχνουμε  τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό από το λεμόνι.
  • Τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμμώδη αποτέλεσμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Αφού έχει παγώσει το τοποθετούμε σε μία παγωτομηχανή (εάν υπάρχει) αλλιώς σε ένα μπλέντερ.
  • Ξαναχτυπάμε ώστε να έχουμε ακόμα ποιο κρεμμώδες αποτέλεσμα.
  • Αποθηκεύουμε ξανά και παγώνουμε για 5 ώρες.
  • Σερβίρουμε μέσα στον  ανανά  που κρατήσαμε και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο ανανά.

Πηγή: akispetretzikis.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!