O Ακης προτείνει: Σορμπέ ανανά
- 1 ανανά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. νερό
- χυμό απο ½ λεμόνι
- κομμάτια ανανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε στην μέση οριζοντίως.
- Σκάβουμε το εσωτερικό του, το ψιλοκόβουμε και κρατάμε τα 2 κομμένα μέρη του για να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση σερβιρίσματος.
- Τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό από το λεμόνι.
- Τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμμώδη αποτέλεσμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Αφού έχει παγώσει το τοποθετούμε σε μία παγωτομηχανή (εάν υπάρχει) αλλιώς σε ένα μπλέντερ.
- Ξαναχτυπάμε ώστε να έχουμε ακόμα ποιο κρεμμώδες αποτέλεσμα.
- Αποθηκεύουμε ξανά και παγώνουμε για 5 ώρες.
- Σερβίρουμε μέσα στον ανανά που κρατήσαμε και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο ανανά.
Πηγή: akispetretzikis.com