Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση στον δήμο Νεάπολης ΣυκεώνΟ «δαίμων» του νεοφιλελευθερισμού ξαναχτύπησε και πάλι τα σχολεία του δήμου Νεάπολης Συκεών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο «δαίμων» του νεοφιλελευθερισμού ξαναχτύπησε και πάλι
τα σχολεία  του δήμου Νεάπολης Συκεών



Τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές δε διστάζει να εφαρμόσει και πάλι ο Σ. Δανιηλίδης, με περίσσια αδιαφορία ακόμη και στο πιο ευαίσθητο τμήμα τη κοινωνίας, τους μικρούς μαθητές, τους οποίους αντιμετωπίζει ποσοτικά σαν άψυχους αριθμούς, καταργώντας και συγχωνεύοντας σχολεία και χωρίς να υπολογίζει το ψυχολογικό κόστος της ταλαιπωρίας, μετακίνησης και αποκοπής από το οικείο εκπαιδευτικό περιβάλλον, αλλά και την  κατακόρυφη υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Ο φεουδάρχης, αυτοκρατορικός δήμαρχος, με το κατά τα άλλα δημοκρατικό και αλληλέγγυο προσωπείο που πλασάρει στις σελίδες του περιοδικού ΤΟΥ και μέσω  του τεράστιου γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, αποφασίζει μόνος, χωρίς να ερωτηθούν ούτε οι γονείς,  ούτε η Επιτροπή Παιδείας, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε το υπουργείο για τις καταστροφικές για τη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων μας αποφάσεις του.
Συνεχίζει το καταστροφικό του έργο,  χωρίς δισταγμό  και μάλιστα βομβαρδίζοντας με συνεχή δελτία τύπου για το «τεράστιο έργο»  του στις σχολικές υποδομές του δήμου. Μήπως αυτά τα δημοσιεύματα είναι για την κάλυψη των εγκλημάτων του;
Ο «μεγάλος δημοκράτης» Σ. Δανιηλίδης, ένθερμος ακόλουθος του Φούχτελ, στην ουσία κατάργησε το 12ο  Δ. Σ. Νεάπολης στου Θερμού, μεταφέροντάς το στο Στρεμπενιώτη, 4 τμήματα στο  8ο και 2 τμήματα στο 10ο Δ. Σ., στα οποία μεταφέρεται και το 14ο Νηπιαγωγείο, το οποίο  πέρυσι είχε συγχωνεύσει με το 4ο  Νηπιαγωγείο, που στεγαζόταν στου Θερμού.
Προχωρά σε ένα ντόμινο καταστροφικών αποφάσεων στο οποίο πρέπει να μπει ένα τέλος.
Τα παιδιά θα μετακινούνται από την περιοχή της Ρήγα Φεραίου στο 8ο Σχολείο και μια τεράστια περιοχή της Νεάπολης (Νοτιοανατολικά από την οδό Α. Παπανδρέου, μέχρι τα όρια του Δήμου), μαζί με την όμορη των Συκεών (Κολοκοτρώνη, Καλλιθέα, Βάρνα και Κάστρα, όπου πριν από 15 χρόνια ο     Σ. Δανιηλίδης γκρέμισε το ιστορικό 1ο Δ.Σ. (χωρίς να έχει φροντίσει να χτιστεί άλλο και η Περιφέρεια πλήρωσε μέχρι και σήμερα κοντά στα 2.000.000 ευρώ σε μετακινήσεις μαθητών), μένει πλέον χωρίς κανένα σχολείο.
Αυτή η περιοχή είναι η πιο πυκνοκατοικημένη και υποβαθμισμένη περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Υποβαθμισμένη οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά.
Τα παιδιά για τον κ. Δανιηλίδη είναι απλά νούμερα στο χαρτί. Γιατί τι άλλο θα ενδιέφερε έναν ακραίο υποστηρικτή του νεοφιλελευθερισμού; Οι αριθμοί. Τόσα θα εξοικονομήσουμε και έτσι θα προβάλλεται ο Δήμαρχος από το περιοδικό ΤΟΥ, ως ο «καλύτερος νοικοκύρης» της Υφηλίου. Αυτό μας θυμίζει έναν ομοϊδεάτη του Σ.Δανιηλίδη,  Σλοβάκο βουλευτή, ο οποίος πρότεινε,  για να μειωθούν τα πολλά έξοδα των νησιών μας, να μαζέψουμε όλους τους  νησιώτες σε ένα νησί  το χειμώνα.
Το ότι οι γονείς, μεροκαματιάρηδες και άνεργοι θα ψάχνουν τρόπους να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και το ότι τα μικρά παιδιά θα συγκεντρώνονται σε τεράστια εκπαιδευτήρια και σε 25άρια τμήματα, είναι για αυτόν αδιάφορο.
Αντί να χτίσουμε σύγχρονα εκπαιδευτήρια (για την ανύπαρκτη πολιτική σ’ αυτό τον τομέα, τεράστια ευθύνη έχει προσωπικά ο Σ. Δανιηλίδης), εμείς γυρίζουμε πίσω.
Τα προηγούμενα χρόνια παλέψαμε να μην  καταργηθεί το 12ο Δ.Σ. Νεάπολης και το πετύχαμε.
Αμετανόητος ο Σ.Δανιηλίδης, πιστός στις νεοφιλελεύθερες λογικές του και κάθετος στις απόψεις του με το κόλπο της μετακίνησης σε άλλο κτίριο, το καταργεί τώρα στην πράξη.
Σ’ αυτήν την μονομερή, προσωπική απόφαση του είμαστε αντίθετοι όλοι: ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΌΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε το παν για να μην περάσουν τα αντικοινωνικά και επιζήμια σχέδια του.




Καλούμε τους εκπαιδευτικούς φορείς, τους γονείς και κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας               στο Δημαρχείο Νεάπολης  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 Σεπτέμβρη και ώρα  7  μ.μ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!