Καταγγελία της Ένωσης γονέων Θέρμης για τη φωτιά στο λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικούΑπο την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε η καταγγελία την Ένωσης Γονέων δήμου Θέρμης, για την καταστροφή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου από  το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού προς Λακκιά – Φιλοθέη – Ραιδεστό. ΤΟ λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες και σύμφωνα με την καταγγελία κινδύνευσαν 65 μαθητές δημοτικού. Η καταγγελία αναφέρει:


ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ                        ΑΡΙΘ. ΕΞΕΡΧ. ΕΓΓΡΑΦΟΥ: 162
MΑΘΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ                    ΘΕΡΜΗ 22/09/2017
ΕΔΡΑ: ΘΕΡΜΗ Α.Μ.: 255/2013                           
Τ.Κ. 57001 Τ.Θ.903 (ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ)                         
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝ.:
Τριανταφυλλίδης Γεώργιος, Πρόεδρος, 6937046212
Ε-MAIL: enosi.sgkmm.thermis2013@gmail.com

ΠΡΟΣ

1. ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ/ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
3.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4. ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
                                                                                   
                                                                                     ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των παιδιών μας. Δημόσιες και ασφαλείς μεταφορές τώρα!

Σήμερα το μεσημέρι 65 μαθητές Δημοτικού  κινδύνεψαν σοβαρά, καθώς το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού προς Λακκιά – Φιλοθέη – Ραιδεστό τυλίχτηκε στις φλόγες!  Οι μαθητές της Φιλοθέης και της Ραιδεστού αποβιβάστηκαν άρον άρον στη Φιλοθέη, όταν το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς και πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τραγικό τρόπο το τεράστιο θέμα που υπάρχει με την ασφάλεια στις μεταφορές των μαθητών. Πέρα από τα μεγάλα  προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετά σχολεία του Δήμου μας (και στο συγκεκριμένο σχολείο)- επισυνάπτουμε προηγούμενη ανακοίνωση- με την περικοπή δρομολογίων, το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει και το γεγονός ότι όσο οι μεταφορές θα είναι στα χέρια των ιδιωτικών πρακτορίων και οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών δεν υπάρχει.

Έχει τεράστιες ευθύνες για το συμβάν και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Απαιτούμε Δημόσιες  δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλα τα παιδιά εδώ και τώρα!

Καλούμε τους συλλόγους γονέων  του Δήμου μας καταρχήν τη Δευτέρα 25/9 στις 7μμ στη σύσκεψη για το θέμα των μεταφορών για να καθορίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα!
                                                           

                                                            Για την Ένωση Γονέων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τριανταφυλλίδης ΓεώργιοςΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!