Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή συγκέντρωση ομολογιούχων - Δεν τους πείθει η νέα ανταλλαγή (SWAP) - Ζητούν επιτέλους δικαίωση και συνεχίζουν τον αγώνα τους!






Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου που απαριθμεί περίπου 15.000 μέλη, στα πλαίσια ενημέρωσης για την ανταλλαγή των ομολόγων (SWAP) , διοργάνωσε συγκέντρωση στο MEDITERRANEAN HOTEL στη Θεσσαλονίκη για τα μέλη του στη Βόρεια Ελλάδα.
Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν 2 διπλανές αίθουσες (αντί για 1 που είχε προγραμματιστεί) και τα μέλη να γεμίζουν ασφυκτικά και τις 2 αίθουσες. 
Μέλη του ΔΣ του συλλόγου ενημέρωσαν τα μέλη για όλες τις παραμέτρους της επικείμενης ανταλλαγής των κουρεμένων ομολόγων που προέκυψαν μετά το περίφημο καταστροφικό PSI του 2012 με 5 νέα  ομόλογα που θα συγκεντρώνονται χρονικά ανά πενταετία αντί για 20 μεμονωμένα από το 2023 μέχρι το 2042 . 
Επίσης έγινε ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις νομικές, αλλά και τη συνεχή διεκδίκηση του κουρεμένου ποσού από το PSI του 2012.
Από το ¨κλίμα¨ των μελών φάνηκε ότι θεωρούν ότι δεν τους καλύπτει η πρόταση από τη μεριά του κράτους . Μάλιστα πολλοί τόνισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή, καθώς θεωρούν τους εαυτούς αποταμιευτές που αδικήθηκαν και θα περιμένουν επιμένοντας τη αποκατάστασή τους με νέα πρόταση, αλλά και με διεκδίκηση του κουρεμένου ποσού (53%). 
Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη συνέλευση με εντυπωσιακή συμμετοχή έγινε πριν λίγες μέρες και στην Αθήνα με τα ίδια περίπου συμπεράσματα.

Να θυμίσουμε ότι το avatonpress.gr πριν ένα μήνα περίπου παρουσίασε σε ανάρτησή του, πρόταση του βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης κ. Τριανταφυλλίδη Αλέξανδρου για τη αποκατάσταση των φυσικών προσώπων ομολογιούχων με φορολογικούς συμψηφισμούς σε βάθος 10ετίας (Διαβάστε ΕΔΩ).
Ο αγώνας τους λοιπόν συνεχίζεται δυναμικά καθώς με το πολύ βροντερό παρόν έδειξαν ότι θα επιμένουν μέχρι να δικαιωθούν.
Σίγουρα πρόκειται για μια από τις πιο μελανές σελίδες της ελληνικής οικονομικής κρίσης και πρέπει κάποια στιγμή έστω και σε βάθος χρόνου να αποκατασταθούν άτομα - οικογενειάρχες που μόχθησαν μια ζωή και εμπιστεύτηκαν στο ελληνικό κράτος τις αποταμιεύσεις τους.  Ας ελπίσουμε το ελληνικό κράτος και η ελληνική κυβέρνηση να βάλουν σοβαρά το ζήτημα στο τραπέζι (όπως είχαν κάνει προεκλογικά και με επίσημη πρόταση το 2014) και έστω και μακροπρόθεσμα να αποκαταστήσουν την έννοια της αποταμίευσης στην Ελλάδα αλλά και τους ομολογιούχους - φυσικά πρόσωπα.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!