Κρήτη: Απαγορευτικό στα λιμάνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως έως και 9 μποφόρ, πνέουν στην Κρήτη γεγονός το οποίο οδήγησε σε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του νησιού.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το απαγορευτικό για τον απόπλου των πλοίων ισχύει μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ για το λιμάνι της Σούδας θα ισχύσει μέχρι τις 8 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΕΚ:

Το θερμόμετρο καταγράφει χαμηλές θερμοκρασίες ενώ καταιγίδες και βροχοπτώσεις σημειώνονται σε διάφορα σημεία του νησιού ενώ ανοικτό θα παραμείνει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, 24 και 25 Ιανουαρίου, το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου.

Το κέντρο θα λειτουργήσει, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της επιδείνωσης του καιρού θα χρειαστούν φιλοξενία.

Έκτακτη ενημέρωση από το Λιμενικό

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηράκλειου ενημερώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού την Τέταρτη 24 Ιανουαρίου :

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν έωψς τα 9 Μποφόρ, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκαφών τους.

Σας γνωρίζουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κρήτη και αρκετές ορεινές περιοχές της Κρήτης δοκιμάζονται από χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός στην Κρήτη

Έως και την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να επικρατήσει ο καιρός του βορείου ρεύματος με αυξημένες νεφώσεις, παροδικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και ισχυρούς βόρειους ανέμους.

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με την ελάχιστη να υποχωρεί έως και τους 6 βαθμούς Κελσίου (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι πολύ χαμηλότερη), ενώ και η μεγίστη θα κυμαίνεται  στους 8 - 10 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!