Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν για την επέμβαση στο Αφρίν

Με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τον κ. Ερντογάν, η Άγκυρα να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Αφρίν της Συρίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, συμμάχων της Ουάσιγκτον. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «προέτρεψε την Τουρκία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της και να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό και επιπλέον να αυξηθεί ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων και προσφύγων».

Επιπλέον ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ζήτησε να αποφευχθεί «κάθε ενέργεια που θα ενείχε τον κίνδυνο να προκληθεί μια σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των αμερικανικών δυνάμεων». 

«Ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε την ανησυχία ότι η κλιμακούμενη βία στην Αφρίν της Συρίας θέτει τον κίνδυνο της υπονόμευσης των κοινών μας στόχων στη Συρία», τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Ερντογάν από την πλευρά του, είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να δίνουν όπλα στους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Ο κ. Ερντογάν επεσήμανε μάλιστα ότι η στρατιωτική επιχείρηση, με το κωδικό όνομα «Κλάδος Ελαίας», αποβλέπει στην εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας του. «Η επιχείρηση, που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, στοχεύει στην εκδίωξη των τρομοκρατικών στοιχείων από την Αφρίν υπέρ της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας και διεξάγεται στη βάση του διεθνούς δικαίου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!