Οπαδοί του Διονύσου έκαναν περιφορά ενός τεράστιου... φαλλού στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

Η Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά τα «Φαλληφόρια-Φαλλαγώγια» στο κέντρο της Αθήνας.

Εχοντας έναν πλαστικό κόκκινο τεράστιο φαλλό, πολλοί οπαδοί του Διονύσου βάδισαν στην Πομπή του Φάλλη, ντυμμένοι με διονυσιακές στολές και φορώντας μάσκες που θύμιζαν Αρχαία Ελλάδα

Συγκεκριμένα, η πομπή ξεκίνησε από το Ηρώδειο και διέσχισε ολόκληρο το ιστορικό κέντρο των Αθηνών, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα στενά της Πλάκας αλλά και την πλατεία στο Μοναστηράκι.

Χορεύοντας, πίνοντας κρασί και παίζοντας νταούλια και φλογέρες, οι λάτρεις του αρχαίου Ολύμπιου Θεού, Διονύσου «ξεσήκωσαν» το κέντρο με την «Φαλλαγωγία».

«Η φαλληφορία γίνεται ακριβώς όπως πριν από 2.500 χρόνια. Την απαγόρευσαν οι Χριστιανοί, αλλά η παράδοση έμεινε στο χρόνο. Οι Απόκριες είναι απομίμηση αυτής της γιορτής», δηλώνει στην Espresso ένας από τους διοργανωτές και συμπληρώνει: «Ο φαλλός εδώ φέρεται όπως είναι φυσιολογικό να φέρεται, ελεύθερος και όρθιος».

Φωτογραφίες: «Λάβρυς» Λατρευτική Κοινότητα


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!