Μετρούν ζημιές και νεκρούς μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία


Διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του φονικού σεισμού στην Ιαπωνία, με τον τελευταίο απολογισμό να αναφέρει 42 άτομα, ενώ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων. Η κυβέρνηση της χώρας μελετά οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ).
Ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ στο νησί Χοκάιντο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες, αλλά και μεγάλες κατολισθήσεις, με συνέπεια να καταπλακωθούν η μικρή πόλη Ατσούμα και μέρος της πρωτεύουσας Σαπόρο.
Σήμερα επισκέφθηκε το Χοκάιντο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, που ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 42, ωστόσο οι τοπικές αρχές δίνουν 39 νεκρούς έναν αγνοούμενο.
Στην Ατσούμα, οι επιχειρήσεις διάσωσης πιθανών επιζώντων συνεχίζονται.
Επιστρέφοντας στο Τόκιο, ο Σίνζο Άμπε προήδρευσε σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη διάθεση βοήθειας 549 εκατ. γεν (4,2 εκατ. ευρώ) στην πληγείσα περιοχή.
Εξαιτίας του σεισμού, που κατέστρεψε έναν θερμικό σταθμό, περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αν και η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως, οι αρχές καλούν τους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση στο ελάχιστο, καθώς η διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος παραμένει ασταθής.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!