Συνάντηση διάχυσης εκπαιδευτικού υλικού των Erasmus+ προγραμμάτων eHAND & G.A.M.E. του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στην τοπική κοινωνία


Η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου και η παιδαγωγική ομάδα του Erasmus+ σας προσκαλούν στην «Συνάντηση διάχυσης εκπαιδευτικού υλικού τως Erasmus+ projects eHAND και G.A.M.E. στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου, που θα πραγματοποηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου19.30 μμ στο πέτρινο του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.

To πρόγραμμα eHAND αφορά τις επιπτώσεις  απο φυσικές καταστροφές ύστερα απο ανθρώπινες παρεμβάσεις, την ενημέρωση των μαθητών όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα,για τους σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, ηφαιστιακές εκρήξεις,  τους τρόπους προστασίας αλλά  και την εκπαίδευση των μαθητών στις πρώτες βοήθειες. Το πρόγραμμα είναι 3τές και διανύουμε το 3ο  και τελευταίο έτος υλοποίησής του. 

Στο πρόγραμμα GAME οι καθηγητές είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το προφίλ τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, να υποστηρίξουν και να προωθήσουν μία εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς (inclusive education) σε κοινωνίες που εισάγουν  ολοένα και περισσότερους αποκλεισμούς είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε εξαιτίας άλλων παραγόντων (π.χ. εισροές προσφύγων). Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να  δουλέψουν μαζί εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία της μη τυπικής μάθησης ως μια καλή πρακτική στην εκπαίδευση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα ήταν διετές και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018. 
Η πρόσκληση απευθύνεται στους γονείς τόσο των μαθητών του σχολείου μας αλλά και σε άλλους, στο σύλλογο διδασκόντων αλλά και σε εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων, σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες του Ωραιοκάστρου, σε εκπροσώπους συλλόγων και σε όσους πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει το σχολείο..




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!