Ένταση σε εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Συκεών όπου θα μιλούσε ο Κ. Γαβρόγλου


Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω απ' το 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε εκδήλωση για τις αλλαγές στο λύκειο.
Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απ' το σχολείο και προσπάθησαν να μπουν μέσα στον χώρο της εκδήλωσης, όμως οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου – λάμψης όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό.
Την ίδια ώρα, λίγο πιο πέρα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα – μέλη εθνικιστικών οργανώσεων φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία και κατά της κυβέρνησης.
Τελικά αποφασίστηκε να ματαιωθεί η εκδήλωση, ενώ στον χώρο δεν είχε φτάσει ακόμα ο υπουργός.
«Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει τον αυταρχισμό γιατί η πολιτική της είναι αντιλαϊκή».
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε ανήλικους μαθητές, σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, που ήθελαν απλά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και όχι να ματαιώσουν την εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας.
Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό γιατί η πολιτική της είναι αντιλαϊκή. Άλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιλέγει να συνδιαλέγεται "κεκλεισμένων των θυρών" μόνο με αυτούς που υποστηρίζουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να παλέψουν ενάντια στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και για μια Παιδεία που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!