Κλειστά σχολεία την Τετάρτη, κινητοποιήσεις την Παρασκευή


Κλειστά θα παραμείνουν στις 7 Νοεμβρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας λόγω εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).
Πιθανό είναι αρκετά σχολεία να παραμείνουν κλειστά και στις 28 Νοεμβρίου ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ με αίτημα την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, οι δύο μεγαλύτερες διδασκαλικές ομοσπονδίες της χώρας, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καλούν σε τρίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι δύο ομοσπονδίες διεκδικούν μόνιμους διορισμούς  εκπαιδευτικών, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, στήριξη της ειδικής αγωγής κ.α. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ: «Οι ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που χρόνο με τον χρόνο εντείνονται».
Σε κινητοποίηση επίσης στο Μαρούσι ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο καλούν την ίδια μέρα συντονιστικές επιτροπές μαθητών απ'όλη τη χώρα. Πρόκειται για την τρίτη μαθητική κινητοποίηση τον τελευταίο μήνα μετά από εκείνες στις 22 και 29
Οκτωβρίου.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τόνισε την Κυριακή σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ότι είναι θέμα ημερών να σταλεί στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ η τελική πρόταση του υπουργείου για το σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.
Όσον αφορά τις μαθητικές κινητοποιήσεις, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διπλές πανελλαδικές και ότι έχει εμπιστοσύνη στη νέα γενιά της οποίας η φωνή πρέπει να ακούγεται απαλλαγμένη όμως από «κομματική καθοδήγηση».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!