Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, διαγράφει όσους δεν παραιτηθούν


Ό,τι μπορεί για να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο, που παρέχει το Σύνταγμα, διεμήνυσε πως θα κάνει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από τη κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. τόνισε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γιατί «ξεκάθαρα υποκρύπτεται ζήτημα εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών». «Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα, να σπάσουμε την καρέκλα», πρόσθεσε.
Αναφέρθηκε στην κυβέρνηση, «που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά συγκρούστηκε με τη διαπλοκή και διαφορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια», αλλά που «τη δεδομένη στιγμή αν εμείς της δώσουμε εμπιστοσύνη θα είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών και την παράδοση του όρου Μακεδονία».
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε προσύμφωνο και συνθηκολόγηση τη Συμφωνία, γιατί κατέληξε σε κάτι διαφορετικό από το ίδιο περιεχόμενο της Συμφωνίας, που απορρίφθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του και είναι αντισυνταγματικό, γιατί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εκχώρησε εθνική κυριαρχία.
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. διεμήνυσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γιατί «ξεκάθαρα υποκρύπτεται ζήτημα εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών». Για όσους έχουν εκφράσει διαφορετική άποψη, είπε πως είναι ξεκάθαρο τι θα πράξουν, πλην Κουντουρά και Κόκκαλη, στους οποίους διεμήνυσε πως θα διαγραφούν όσοι δεν παραιτηθούν από τη θέση τους «κι ανταλλάξουν την ψήφο τους με κυβερνητική θέση».
Συγκεκριμένα, τόνισε πως «εάν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης θα ψηφίσουμε αυτό που θα δεσμευτεί ο καθένας ξεχωριστά. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση με ψήφο, θα διαγραφούν». Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω σε κάποιον τι θα κάνει όταν έχει ξεκάθαρη θέση. Αν κάποιος πει παραιτούμαι αλλά ψηφίσει τη συμφωνία, δεν μπορώ να τον καταδικάσω».
Ακόμη, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι σε επαφές για συνεργασία με ανεξάρτητους βουλευτές και όχι μόνο.
Εξαπέλυσε δε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία , ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν θα ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας απάντησε θετικά στην περίπτωση όμως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεχτεί λύση με ονομασία που δεν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία και δηλώσει ότι δεν θα επαναδιαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ακόμα κι αν περάσει, θα την καταργήσει εάν γίνει πρωθυπουργός.
Νωρίτερα, μίλησε για ιστορική μέρα για το κόμμα του και τη χώρα λέγοντας ότι έλαβε τέλος μια συνεργασία τεσσάρων ετών, δύο κομμάτων από διαφορετικούς χώρους, που πέρα από την προσωπική σχέση των δύο αρχηγών τους συνεργάστηκαν και σε επίπεδο των δύο κινημάτων.
«Συγκροτήσαμε ένα κίνημα που ξεκίνησε από ένα “Όχι” , που είπα κατά τη διάρκεια ψήφισης του δευτέρου μνημονίου και όταν ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να μετέτρεψει τη Ν.Δ. σε βοηθό συνήγορο του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το “Όχι” προστέθηκαν 200.000 πολίτες και στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου 22 βουλευτές από την κεντροδεξιά, κέντρου, πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, από πατριώτες χωρίς κόμμα μέχρι χθες».
Επίσης, άφησε αιχμές για τους αποχωρήσαντες βουλευτές λέγοντας ότι έφυγαν «χωρίς αιτία και εξαφανίστηκαν. Κανένας από τους 37 δεν είναι ούτε δημοτικός σύμβουλος». «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μετρώνται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά την ψυχή των πολιτών» είπε.
Αργότερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει υπενθυμίζοντας όσα είχε υποστηρίξει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά το οποίο  είχαν έντονη αντιπαράθεση ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς, που παραιτήθηκε τον Οκτώβρη.
Σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Κουίκ έγραψε: «Είχα πει στο ταραχώδες Υπουργικό Συμβούλιο: Ως ΥΦΥΠΕΞ υπηρετώ τη πολιτική που χαράζουν Π/Θ, ΥΠΕΞ & η κυβέρνηση, που θα στηρίξω μέχρι τη τελευταία μέρα της Συνταγματικής προθεσμίας της & δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την επιστροφή εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα. Ισχύει & τώρα».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!